Pereiti į pagrindinį turinį

Paryžiuje parduodami Eifelio bokšto laiptai

2013-11-20 14:09
LRT
Šarūno Mažeikos/Fotobanko nuotr.

Pirmadienį Paryžiuje bus parduota 3,5 m aukščio Eifelio bokšto laiptų dalis. Šią naujieną pranešė aukciono organizatoriai – „Artcurial“ prekybos namai, kurių atstovybės kieme laiptai ir yra laikomi.

Sraigtinių laiptų, jungusių antrą ir trečią bokšto aukštą, dalis, susidedanti iš 19 pakopų ir sverianti 750 kg, įvertinta apie 20–30 tūkst. eurų suma. 

Įvedus naujas saugumo taisykles, 1983 m. laiptai buvo išmontuoti ir supjaustyti į 24 dalis. Viena iš jų saugoma pirmajame Eifelio bokšto aukšte, dar trys buvo išdalintos muziejams: „Orsay“  ir „La Villette“ muziejams Paryžiuje bei geležies istorijos muziejui Nancy mieste, rašo leparisien.fr.

Likusios 20 dalių buvo parduotos aukcione, vykusiame pirmajame Eifelio bokšto aukšte.

Pirmadienį vėl aukcione parduodami laiptai atkeliavo iš Šveicarijos kolekcininko.

2009-aisiais Paryžiuje parduota 2,7 m aukščio laiptų dalis sukėlė daug diskusijų, kai privatus pirkėjas iš JAV, pranokdamas visas prognozes, aukcione nusipirko šiuos laiptus už 550 tūkst. eurų.

Eifelio bokštas – Paryžiaus simbolis, vienas iš garsiausių statinių pasaulyje, buvo pastatytas 1889 m. vykusiai pasaulinei parodai. Šio statinio architektas – Gustave`as Eiffelis, kurio vardu bokštas ir yra pavadintas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų