Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulį išvydo per audrą

2010-08-24 23:59

Tikriausiai daugeliui į atmintį įsirėžė naktis iš rugpjūčio 7-osios į 8-ąją, kai Kauną niokojo neregėtas škvalas: dangus neužtemo nuo nuolat blyksinčių žaibų, o gatves nuklojo išrauti medžiai. Gaivališka gamtos stichija atnešė ne tik nuostolių, bet ir džiaugsmingą žinią – tą naktį Kauno zoologijos sode pasaulį išvydo dar vienas antilopės gnu jauniklis.

"Tai jau ne pirmas, o antras antilopių gnu jauniklis šiemet. Abu jaunikliai laikosi normaliai, gerai maitinami", – naujaisiais gyventojais džiaugėsi Kauno zoologijos sodo rinkodaros skyriaus vyriausioji vadybininkė Rūta Jautakienė.

R.Jautakienė apgailestavo, kad papasakoti, kaip gimė gnu jauniklis, yra sunku, nes niekas to nematė: "Paprasčiausiai rytą atėję darbuotojai rado jau gimusį jauniklį."

Dėl ypatingos gimimo dienos jauniklį darbuotojai pradėjo vadinti Tornadu, mat tą naktį siautė labai stiprūs vėjai. "Darbuotojai juokiasi, kad bus Tornadas, tačiau gyvūno lytis dar nėra aiški, nelabai matyti, o kadangi antilopės yra stambūs gyvūnai – darbuotojai dar negali prieiti ir apžiūrėti", – pasakojo Zoologijos sodo atstovė.

R.Jautakienės teigimu, oficialiios jauniklio krikštynos numatomos rugsėjo 5 d., kai tarptautinio šlagerių konkurso "Palanga 2010" atlikėjai dovanos Kauno zoologijos sodui savo koncertą. Jie ir išrinks šiam bei kitiems Zoologijos sodo jaunikliams vardus. Koncerte žada dalyvauti Merūnas, Martynas Beinorius, Vaida Genytė ir Elvina Milkauskaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų