Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl asmenukių pamišusių poilsiautojų žūsta delfinai

Scanpix nuotr.

Mažiausiai vienas delfinas žuvo Argentinos paplūdimiuose, kai būrys poilsiautojų susipešė, kuris pirmas pasidarys asmenukę. Per ilgai sausumoje išbuvęs delfinas užtroško. Argentinos Laukinės gamtos fondas perspėjo šalies gyventojus, kad šie nedideli delfinų porūšio gyvūnai yra labai reti ir aptinkami tik Argentinos, Urugvajaus ir Brazilijos pakrantėse. Ne tik šią organizaciją, bet ir gyvūnų teisių aktyvistus papiktino po „Facebook`ą pasklidusi nuotrauka, kurioje užfiksuoti žmonės, besigrumiantys dėl asmenukės su delfinu.

JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė, kad kovą apsilankys Kuboje. B. Obama būtų tik antras JAV prezidentas istorijoje, apsilankęs Kuboje. Apie diplomatinių santykių atnaujinimą po daugiau nei 50 metų pertraukos abiejų šalių vadovai paskelbė prieš metus. B. Obamos sprendimą kritikuoja respublikonai, kurie teigia, kad to nereikėtų daryti, kol Kubos valdžioje Castro šeima.

***

Po to kai Prancūzijos dešiniųjų partijos „Nacionalinis frontas“ atstovai pareiškė, kad partija ketina skolintis dar daugiau pinigų iš Rusijos „First Czech Russian Bank“ banko, šalies policija vasario 16 d. krėtė partijos būstinę Nantero mieste. Policija tikrina informacij1 dėl galimo šios partijos Europos Parlamento narių ir jų padėjėjų sukčiavimo, skelbia „Le Figaro“.

2014 m. Marine Le Pen vadovaujama partija iš Rusijos banko pasiskolino 9 mln. eurų, o artimiausioms rinkimų kampanijoms ketina skolintis dar 27 mln. Už šią paramą tiesiogiai atsakingas Europos Parlameno narys Jean-Lucas Schaffhauseris. Kaip įtariama, būtent dėl buvusių savo ryšių prancūzas padėjo ilgai finansinės paramos Prancūzijoje, Šveicarijoje ir kitose valstybėse negavusiai radikalų partijai gauti Kremliaus įtakai priklausančio Rusijos banko paskolą.

***

Maskvos gatvėse pasirodė plakatas su rūkančio JAV prezidento atvaizdu, prie kurio skelbiama „Nerūkyk – rūkymas nužudo daugiau žmonių nei Obama“. Kol kas niekas neprisiima atsakomybės dėl įžeidžiančio plakato. Tačiau plakato nuotrauką į socialinius tinklus įkėlęs Kremliaus kritikas Dmitrijus Gudkovas neabejoja, kad tai proputiniškos antiamerikietiškos propagandos darbas.

***

Vasario 16 d. Prahoje įvyko ilgai buvusios pradingusios Wolfgango Amadeus Mozarto kantatos premjera. Kūrinį W. A. Mozartas parašė ne vienas, o su Antonio Salieri. Legendomis pavirtę gandai, kad italų kompozitorius A. Salieri taip pavydėjo W. A. Mozartui talento, kad net bandė jį nunuodyti ir prisidėjo prie jo mirties, buvo ne kartą įamžinti kino filmuose, literatūros kūriniuose.

Iki šiol 200 metų pradingęs kantatos „Į Ofelijos sveikatą“ rankraštis dabar leidžia iš naujo spėlioti apie šių dviejų kompozitorių santykius. Spėjama, kad maždaug nuo 1950 m. kantatos rankraštis prabuvo muzikos muziejuje Prahoje, ir tik pernai Vokietijos kompozitorius ir muzikologas Timo Jouko Herrmannas atrado kūrinio natas.

Muzikos ekspertas teigia, kad W. A. Mozarto parašyta kantatos dalis dramatiškesnė, o A. Salieri – lyriška, ir, anot jo, W. A. Mozartas ir A. Salieri buvo kolegos – tikrai ne mirtini konkurentai. Šiais metais minimos W. A. Mozarto 260-osios gimimo ir 225-osios mirties metinės.

***

Vieną kartą per metus išeinantis amerikiečių žurnalas „Sports Illustrated Swimsuit“ pirmą kartą istorijoje pristato trijų viršelių žurnalą. Viename jų nuotraukai pozuoja „plius“ dydžio modelis. Ir tai pirmas kartas istorijoje, kai šio žurnalo viršelyje – apvalių formų modelio nuotrauka. Ji – 28 metų Ashley Graham, save vadinanti pozityvaus kūno aktyviste.

A. Graham pati teigia, kad žurnalas „Sports Illustrated Swimsuit“ pasirinko laužyti nusistovėjusius standartus ir šį viršelį ji skelbia skirianti visoms moterims ir merginoms, kurios nuolatos galvoja, kad nėra pakankamai gražios ar lieknos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų