Pereiti į pagrindinį turinį

Pažaislyje – antrosios religijos pėdsakas

2009-02-19 09:00
Pažaislyje – antrosios religijos pėdsakas
Pažaislyje – antrosios religijos pėdsakas / Dariaus Sėlenio nuotr. Kaimynai: krepšinį žaidžiantys vaikai netrukdo Pažaislio kamaldulių vienuolyno gyventojoms.

Krepšinis – išties antroji lietuvių religija, pagarbiai atsiduso du rusų turistai, pamatę krepšinio lentą Pažaislio kamaldulių vienuolyne.

Vienuolyno teritorijoje netoli sienos, už kurios – vienas Pažaislio pastatų su kryžiumi, įrengta krepšinio lenta. Tai – praėjusios vasaros baikerių dovana vaikų dienos centrui "Solija".

"Vienuolynas gyvas, jame daug žmonių, be to – tai puiki dovana vaikams, – džiaugėsi su "Solijos" mažaisiais bei vienuolėmis bendraujanti socialinė darbuotoja bei, matyt, būsimoji sesuo Sigita Kostantinavičiūtė. – Kamuolys yra nekart nuskriejęs į sesių teritoriją. Pasiimame ir žaidžiame toliau – sesėms netrukdo."

Vaikai dar nesiūlė vienuolėms su jais pažaisti krepšinio, tačiau Sigita mano, kad jos nebūtų kategoriškai nusiteikusios prieš ir galbūt netgi pažaistų.

Ar vienuolės mėgsta žiūrėti krepšinį? Vargu, nes tam jos neturi laiko. "Tačiau žinau, kad labai svarbių Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynių metu sesės nuoširdžiai meldžiasi už mūsų komandos pergalę", – sakė Sigita.

Krepšinis – išties antroji lietuvių religija? Galbūt būsimoji sesuo Sigita nelabai nori su tuo sutikti: "Man atrodo, kad religija yra kažkas daug giliau, o krepšinis – tik labai gražus žaidimas. Tad tegul juo ir lieka..."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų