Pereiti į pagrindinį turinį

Po odisėjos – į regatą

2009-06-03 23:59
DMN inf.
Prognozės: buriuotojai spėja, jog burlaivių regatoje "Ambersail" finišą gali kirsti pirmoji.
Prognozės: buriuotojai spėja, jog burlaivių regatoje "Ambersail" finišą gali kirsti pirmoji. / EgleKasperaviciute

Iš karto po žygio aplink pasaulį jachtos "Ambersail" įgula ketina dalyvauti burlaivių regatoje "The Tall Ships’ Races".

Jachta plauks antrajame regatos etape nuo Suomijos Turku uosto iki Klaipėdos. "Iš pradžių visos mintys sukosi apie "Tūkstantmečio odisėją". Jai baigiantis pradėjome galvoti ir apie ateitį. Visi buriuotojai kalba apie garsiąją regatą. Tai bus iš tiesų įsimintinas įvykis", – teigė "Tūkstantmečio odisėjos" dalyvis Simonas Steponavičius.

Regatoje "Ambersail" būtų vienintelis "Volvo 60" klasės laivas, kuris tarp buriuotojų garsėja savo greitumu ir sportiškumu. Daugelis spėja, jog jachta iš šimto burlaivių gali atplaukti pirmoji. Nors rezultatus perskaičiavus pagal tam tikras formules "Ambersail" gali ir neužimti pirmosios vietos.

S.Steponavičius nenorėjo spėlioti, ar "Ambersail" apgins pernai jachtos "Lietuva" iškovotą pereinamą prizą, kuris skiriamas greičiausiam savo klasės laivui. "Aišku, sieksime geriausio rezultato", – teigė buriuotojas.

"Ambersail" būtų priskirta D klasės laivams. Kol kas dar nenuspręsta, kas bus laivo kapitonas regatos metu.

Pagal "The Tall Ships’ Races" organizatorių taisykles bent pusę laivo įgulos turi sudaryti jaunimas iki 25 metų. Todėl "Ambersail" komanda ketina atrinkti jaunuosius "Tūkstantmečio odisėjos" dalyvius bei pakviesti kitus jaunuosius buriuotojus.

Tarptautinėje burlaivių regatoje ketina dalyvauti ir daugiau Lietuvos jachtų. Jau šeštus metus iš eilės varžybose šalies vardą gins jachta "Lietuva". Regatoje plauks ir Klaipėdos universiteto burlaivis "Brabander", jachta "Lady L", "Pegasus", "Litas".

Pirmasis tarptautinės burlaivių regatos etapas prasidės Gdynės mieste (Lenkija) liepos 2–5 dienomis. Iš ten burlaiviai plauks į Sankt Peterburgą (Rusija). Vėliau – į Turku uostą Suomijoje. Paskutinis etapas bus nuo Turku iki Klaipėdos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų