Pereiti į pagrindinį turinį

Po odisėjos – pažintis su sūnumi

2009-02-19 09:00
Po odisėjos – pažintis su sūnumi
Po odisėjos – pažintis su sūnumi / "Ambersail" klubo nuotr. Pasivijo: Ramiojo vandenyno viduryje Š.Abraitį pasiekė naujiena apie sūnaus gimimą Lietuvoje.

Penktojo etapo "Ambersail" įgula pradėjusi kelionę iš Naujosios Zelandijos, įveikusi Ramųjį vandenyną ir pasiekusi Pietų Ameriką, neseniai grįžo į Lietuvą. Šiai lietuvių keliautojų grupei teko ir viena garbingiausių užduočių apiplaukti Pietų Amerikoje esantį Horno iškyšulį, kuris laikomas toliausiai į pietus nutolusia žemyno vieta.

Iškyšulys buriuotojų pasaulyje prilyginamas Everesto viršukalnei ir vadinamas Horno ragu. Tarp buriuotojų gyvuoja prietaras, draudžiantis ant laivo denio švilpauti, tačiau jūrininkas, apiplaukęs Horno ragą, įgyja tokią teisę.

Daugiausiai emocijų penktojo etapo įgulos kelionė per vandenyną sukėlė kauniečiui, jachtos "Ambersail" vairininkui Šarūnui Abraičiui, Ramiojo vandenyno viduryje išgirdusiam, kad namuose likusi žmona pagimdė sūnų.

"Naujieną sužinojau mums įpusėjus Ramųjį vandenyną. Iš vieno įgulos nario žmonos gavome žinutę, kad gimė sūnus, tačiau palydovinis ryšys buvo prastas ir ši žinutė kažkokiu būdu pradingo. Teko palydoviniu telefonu skambinti pačiam ir išsiaiškinti, ar žmona tikrai pagimdė. Buvo labai smagu išgirsti džiugią naujieną. Žmona su namuose likusiais dviem vaikais pasiūlė naujagimį pavadinti Vaidu, o aš sutikau su šiuo vardu", – kelionės įspūdžius prisiminė Š.Abraitis.

"Ambersail" vairininkas tikino, kad Ramųjį vandenyną buriuotojai įveikė sėkmingai, tačiau, priplaukus Horno iškyšulį, pasitiko stiprūs vėjai, kuriuos įveikti prireikė visos komandos jėgų.

Penktasis etapas buvo ilgiausias "Tūkstantmečio odisėjos" kelionėje, buriuotojai iš viso įveikė 4750 jūrmylių. Šiuo metu jachta "Ambersail" tęsia kelionę palei Pietų Amerikos krantus, šeštosios įgulos tikslas pasiekti San Paulo miestą Brazilijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų