Pereiti į pagrindinį turinį

Po Vakarų Lietuvą – su gidu

2009-03-31 09:00
Po Vakarų Lietuvą – su gidu
Po Vakarų Lietuvą – su gidu / Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro nuotr. Maršrutai: ekskursijos po Švėkšną dalyviai gali pasigrožėti išpuoselėta grafų Pliaterių dvaro aplinka.

Uostamiesčio Turizmo ir kultūros informacijos centras nuo artėjančio savaitgalio atidaro naują ekskursijų po Vakarų Lietuvą sezoną.

Norintys pasigrožėti ir susipažinti su įstabiausiomis Klaipėdos krašto vietovėmis balandį ir gegužę kviečiami į temines vienos dienos keliones po pamarį, Kuršių neriją, Švėkšną.

"Atrodo, gyvename visai šalia šių vietų, bet paprastai neprisiruošiame į jas nuvažiuoti. Kita vertus, kai vyksti savarankiškai, vargu ar turi tiek informacijos, kiek gali pateikti profesionalus gidas – visą ekskursijos laiką bei pakeliui į vietą jis papasakoja daug įdomių ir daugeliui dar negirdėtų dalykų", – sakė Turizmo ir kultūros informacijos centro vadybininkė Jurgita Neniškienė.

Pirmosios tokios ekskursijos po Vakarų Lietuvą buvo surengtos praėjusiais metais – pavasarį bei rudenį. Pasak J.Neniškienės, vienos pasiteisino labiau, kitos – mažiau.

"Nemenkas susidomėjimas buvo ekskursijomis po Šilutės rajoną, kadangi, be kelionės, pasiūloma ir papildoma atrakcija – žuvienės valgymas, taip pat gana populiarios buvo išvykos į Švėkšną", – vardijo pašnekovė.

Iškylautojų patogumui ekskursijos po Klaipėdos kraštą rengiamos sekmadieniais. Priklausomai nuo maršruto, jos trunka 5–6 valandas.

"Pasirinkome sekmadienį, nes šeštadieniais žmonės paprastai turi kitų reikalų – apsipirkinėja, tvarkosi buitį. O sekmadienis – laisvesnė diena, kai galima pabūti kartu su šeima, turiningai praleisti laiką", – motyvus įvardijo J.Neniškienė.

Specialistė teigė nemananti, jog turiningai ir atraktyviai praleisti kone visą dieną už maždaug 60 litų yra labai brangus malonumas.

"Kol kas jokių nusiskundimų dėl kainų neturėjome", – šypsodamasi patikino J.Neniškienė.

Pašnekovė pridūrė, jog, palyginti su praėjusiais metais, jos netgi šiek tiek sumažėjo.


Balandį numatomos ekskursijos

5 dieną – "Pamario kraštu"

Ventės ragas, pirmoji Europoje ornitologijos stotis, Ventės švyturys, Šilutės senamiestis, Hugo Šojaus vila, ekskursijos metu vaišinama pamario krašto žuviene.

19 dieną – "Smėlėtąja Kuršių nerija"

Neringa – UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąraše. Senieji žvejų miesteliai: Nida, Juodkrantė; Raganų kalnas, Mirusios kopos.

26 dieną – "Grafų takais Švėkšnoje"

Švėkšnos parkas ir dvaro sodyba (1880 m.), Vilkėnų dvaras, senoji turgaus aikštė, "Saulės" gimnazija, Švėkšnos bažnyčia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų