Pereiti į pagrindinį turinį

Poilsio parkas atgis prisiminimuose

2010-11-10 18:00
Poilsio parkas atgis prisiminimuose
Poilsio parkas atgis prisiminimuose / Organizatorių nuotr.

Kada pagaliau pradės tvarkyti parką? Klaipėdai būtina tokia vieta kaip poilsio parkas, nes kol kas beveik nėra vietų, kur galima pabūti su šeima, vaikais. Terminalas, molas, Olando kepurė jau visiems atsibodo. Norėtume parke matyti fontanus, skulptūras, laipiojimo aikšteles.

Tai tik kelios mintys, kurių sulaukė apklausos "Dovanok Klaipėdai savo parko viziją" organizatoriai.

"Visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką!" ir Klaipėdos universiteto Kraštovaizdžio architektūros ir aplinkos planavimo katedra dėkoja visiems, kas nepatingėjo pasidalyti savo prisiminimais apie parką ir pateikti pasiūlymų, koks parkas atitiktų klaipėdiečių lūkesčius", – sakė viena šio reiškinio iniciatorių Jolanta Norkienė.

Pasak jos, labai aktyviai savo vizijomis dalijosi mokyklų, darželių, bibliotekų darbuotojai ir lankytojai, įvairios organizacijos bei pavieniai asmenys. Dalies pasiūlymų sulaukta internetu.

"Anketas siuntė ir tie, kurie dabar toli nuo Lietuvos. Planavome surinkti apie 600 anketų, tačiau per dvi savaites sulaukėme dvigubai daugiau miestiečių atsiliepimų", – džiaugėsi J.Norkienė.

Ką klaipėdiečiai siūlo, bus galima išgirsti šiandien 16 val. Klaipėdos universiteto "Aula Magna" auditorijoje (PC "Studlendas", Herkaus Manto g. 84) rengiamoje konferencijoje "Klaipėdos poilsio parkas: istorija, žmonės, vizija".

Renginyje bus rodomos nuotraukos, trumpas filmukas apie akimirkas senajame parke, kuriam daugiau nei 20 metų. Pranešimus skaitys istorinių spaudinių leidėjas, Klaipėdos krašto praeities žinovas Kęstutis Demereckas ir Klaipėdos universiteto dėstytojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų