Pereiti į pagrindinį turinį

Iš policijos – į muziejų

2013-03-17 05:00
Iš                    policijos – į muziejų
Iš policijos – į muziejų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojų patalpose nuo sienos nuimta gigantiška Klaipėdos schema, čia kabojusi beveik du dešimtmečius.

Įspūdingo dydžio miesto planas, nubraižytas ant popieriaus ir užklijuotas ant skardos bei įrėmintas mediniais rėmais, yra poros metrų aukščio ir apie pusketvirto metro ilgio.

Schemoje, kuri buvo patvirtinta tuomečio policijos viršininko Vaclovo Narmonto, atspindėta 1994-ųjų Klaipėda. Miestas suskirstytas į keturias teritorijas, mat tiek tada buvo policijos komisariatų.

Plastikinės geltonos bei raudonos magnetinės mašinėlės, kurių kelios išliko iki šiol, būdavo naudojamos koordinuojant patrulių darbą.

Pertvarkant budėtojų kambarį ketinama šiek tiek perplanuoti patalpą, tad netrukus sieną papuoš nauja, kur kas mažesnė ir modernesnė miesto schema.

Senąją darbininkai laikinam saugojimui išnešė į garažą.

Nors ir nelabai senas, tačiau įdomus ir miesto praeitį atspindintis daiktas sudomino Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus darbuotojus. Policijos balanse šis daiktas nurodomas kaip bevertis, todėl pareigūnai mielai sutiktų jį atiduoti.

Penktadienį muziejaus direktorius Jonas Genys, muziejininkai Zita Genienė bei Saulius Karalius apžiūrėjo schemą.

Kadangi schemos gabaritai – įspūdingi, nuspręsta ją supjaustyti atskiromis dalimis ir nugabenti į muziejaus fondus.

„Mums, ko gero, daugelis dalykų atrodo nebeįdomūs ir pasenę, o muziejaus darbuotojai juos gali vertinti kaip praeities reliktus“, – teigė muziejininkus pasitikęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Virginijus Zubauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų