Pereiti į pagrindinį turinį

Pomidorų fiesta

Vasaros receptas


Kiaušiniais įdaryti pomidorai

Pomidoruose yra daugybė vitaminų ir mineralinių druskų, todėl verta kuo dažniau valgyti šį "meilės vaisių" (taip jį prieš kelis šimtmečius pavadino prancūzai). Siūlome labai paprastą kiaušiniais įdarytų pomidorų receptą, kurį yra išsaugojusios mūsų močiutės.

12 pomidorų,

6 kietai virti kiaušiniai,

2 žali kiaušiniai,

riekutė batono,

1/2 stiklinės pieno,

50 g sviesto,

druskos, pipirų, petražolių ar salierų lapelių.

Nupjovus nuplautų pomidorų viršūnes ir išėmus šaukšteliu sėklas, vidų pabarstyti pipirais ir druska. Smulkiai supjaustyti kiaušinius, juos sumaišyti su piene išmirkyta batono riekute, išplaktais žaliais kiaušiniais, maltais pipirais, druska, susmulkintais petražolių ar salierų lapeliais. Šiuo mišiniu įdaryti išskobtus pomidorus, kurių kiaurą viršų pridengti nupjautomis viršūnėlėmis. Taip paruoštus pomidorus sudėti į gilesnį indą, kurį galima būtų pašauti į orkaitę. Prieš dedant pomidorus, indo dugną reikėtų ištepti sviestu.

Iškepti pomidorai į stalą patiekiami su paprastu padažu: šaukštą pašildyto sviesto sumaišyti su trupučiu miltų, pakaitinti su spirgučiais, tuomet supilti pusę stiklinės grietinės ir perkoštų pomidorų sėklų sultis, paskaninti druska, puse šaukštelio cukraus ir vėl viską pakaitinti.


Mėsa įdaryti pomidorai

12 pomidorų,

200 g minkštos virtos kiaulienos ar paukštienos,

2 kiaušiniai,

svogūnas,

1/2 stiklinės grietinės.

Pomidorus paruošti taip, kaip įdarant kiaušiniais.

Mėsą sumalti ir smulkiai sukapoti, pagal skonį padruskinti. Sumaišyti su išplaktais žaliais kiaušiniais, susmulkintais petražolių ir salierų lapeliais, pakepintu susmulkintu svogūnu. Išskobus sėklas, mišiniu įdaryti pomidorus, uždengti nupjautomis viršūnėlėmis (ant kiekvienos viršūnėlės būtinai uždėti truputį sviesto), sudėti į troškintuvą, kuriame turėtų būti sultinio ir sviesto. Kepti neaukštoje temperatūroje 20 min. Baigiant kepti, supilti grietinę.

Į stalą tiekiama su padažu, kuriame pomidorai troškinosi.


Kumpiu įdaryti pomidorai

 

O štai modernesnis įdarytų pomidorų receptas (4 asmenims):

4 dideli nepernokę pomidorai,

0,5 kg rūkyto kumpio,

1/3 stiklinės virtų ryžių,

šaukštas sukapotų šviežių petražolių,

du šviežio baziliko lapeliai,

alyvuogių aliejus, druskos, pipirų.

Padažui:

pomidorų minkštimas,

100 ml pomidorų padažo,

3 šaukštai grietinės,

žiupsnelis druskos, maltų pipirų, cukraus.

Nupjauti pomidorų viršų (ne daugiau kaip trečdalį pomidoro), išskobti minkštimą, vidų pabarstyti druska ir pipirais. Supjaustytą smulkiais kubeliais kumpį sumaišyti su virtais ryžiais, petražolėmis, baziliku ir šiuo mišiniu įdaryti pomidorus. Tuomet apšlakstyti aliejumi ir kepti apie 20 min. orkaitėje.

Padažas: pomidorų minkštimą sumaišyti su pomidorų padažu, įberti druskos, pipirų, cukraus, užvirinti. Nukėlus nuo ugnies, supilti grietinę ir suberti prieskonius. Tinka su keptomis cukinijomis ir traškiomis bandelėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų