Pereiti į pagrindinį turinį

Pomidorų sriuba

2009-07-20 23:59
DMN inf.

Vasaros receptas

1 didelis svogūnas,

1 česnako skiltelė,

6 pomidorai,

alyvuogių aliejaus,

mairūno, čiobrelio (santykiu 2:1),

cukraus, druskos, pipirų,

1 l daržovių sultinio.

Ši sriuba idealiai tinka skubančiai šeimininkei (ar šeimininkui), kuri grįžusi alkana iš darbo nori lengvai ir greitai pagaminamos, skrandžio neapsunkinančios vakarienės. Česnaką ir svogūną sukapoti ir pakepti aliejuje, ten pat sukrėsti supjaustytus pomidorus (juos galima pirmiausia nuplikyti ir nulupti odelę), supilti sultinį, suberti prieskonius ir apie 15 min. virti ant silpnos ugnies, puodą uždengus dangčiu. Galiausiai su elektriniu smulkintuvu viralą suplakti į piurė.

Sriubą galima paskaninti sūrio maltinukais, pagamintais iš 60 g sviesto, 75 g tarkuoto fermentinio sūrio, 1 kiaušinio, 60 g miltų, druskos, kapotų petražolių. Į suminkštintą sviestą sukrėsti likusias sudedamąsias dalis, gerai išminkyti ir suformuoti nedidelius rutuliukus. Maltinukus sudėti į verdančią sriubą ir, išjungus ugnį, leisti sriubai pastovėti apie 10 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų