Pereiti į pagrindinį turinį

Prieskonių ledukai

2009-11-05 23:59
DMN inf.

Rudens receptas

1/2 salierų šaknies (su žalumynais),

apie 750 g morkų,

2 porai,

1 ryšelis petražolių,

1 česnako galvutė,

8 svogūnai,

5 žalios aitriųjų pipirų ankštys,

3 raudonos aitriųjų pipirų ankštys,

2 kaupini šaukštai druskos.

Salierų šakeles nuskabyti, stambiai supjaustyti. Nuvalyti šaknį ir supjaustyti kubeliais. Porų žaliąją dalį nupjauti, bet neišmesti. Petražoles (ir šakeles, ir šaknį) stambiai supjaustyti. Česnako galvelę išskirstyti skiltelėmis, jas nulupti ir perpjauti per pusę. Svogūnus nulupti, morkas nuskusti ir viską supjaustyti šiaudeliais. Nuo pipirų nupjauti tik stiebelį – likusią daržovę (neišėmus sėklyčių) supjaustyti gabaliukais. Į puodą įdėti žaliąją poro dalį, įpilti apie 250 g vandens, pavirti apie 10 min., tada porą išgriebti, o į vandenį suberti visas supjaustytas daržoves ir virti, kol jos suminkštės, t. y. apie 35 min. Viralą atvėsinti, suplakti plaktuvu, o visiškai atvėsus supilstyti į šaldymo indelius ir užšaldyti. Prieskonių ledukai – puikus priedas gaminant padažą, jais galima pakeisti sausą daržovių sultinio kubelį ar "Vegetą".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų