Pereiti į pagrindinį turinį

Puokščių madas diktuoja krizė

2010-12-07 23:59

Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo" vykusioje floristų darbų parodoje-konkurse "Žiemos puokštė 2010" svečius džiugino profesionalų sukurti floristiniai sodai, papuošti šventiniai stalai, puokštės nuotakoms ir darbai siurprizai.

"Namų darbai visada atima daugiausia laiko – šįkart pyniau beržo šakas. Jas buvo labai sunku suvaldyti, dar reikėjo ir pedantiškai surišti, kad komisija neturėtų prie ko prikibti", – antrą vietą profesionalų konkurse laimėjęs kaunietis Arūnas Pocius, kurdamas kompoziciją "Paslaptingas sodas", sugaišo beveik savaitę. Anot floristo, tikras iššūkis buvo sugalvoti, kaip pavaizduoti paslaptį.

Tiems, kurie jau trina rankas žvelgdami į daugiau nei 10 metų floristo patirtį turinčio kauniečio darbą ir galvoja kaip jį nukopijuoti – teks pavargti. "Jei žmogus nėra susidūręs su tokiu menu, jam bus ypač sunku", – A.Pocius besišypsodamas pataria nevogti idėjų šventiniam stalui, o jį dekoruoti kukliai. Tam puikiai tiks gamtoje randamos medžiagos, keli eglutės žaisliukai. Anot pašnekovo, tendencijos, kaip puošti šventinį stalą, kinta retai, todėl telieka pasirinkti dar pernai madingus violetinius ir raudonus atspalvius.

Daugiau penkerius metus konkurse dalyvaujantis vyras šiemet įžvelgė ir parodos bei konkurso pokyčių. "Šiemet joje dalyvavo labai mažai dalyvių, kompozicijoms naudojamos medžiagos buvo šiek tiek pigesnės. Prieš trejus metus darbai buvo turtingesni", – sako Arūnas.

Tačiau norint kurti įstabias floristines kompozicijas reikia ne tik pinigų, tačiau ir užsidegimo. Būtent dėl meilės floristikai ir idėjų gausos kaunietė Rita Bagdzevičiūtė konkurse buvo apdovanota Vilties prizu. "Sukūriau 1,2 m ilgio ir 2 m aukščio kompoziciją, kuri vaizdavo paslaptingą sodą. Kompozicija buvo sudaryta iš keturių objektų, kurie įkūnijo keturis metų laikus", – džiaugiasi daugiau nei penkerius metus floristikos srityje besisukanti moteris.

Moteris konkursui kurdama darbus stengėsi nesisemti idėjų iš katalogų, jai svarbiausia – viską sukurti taip, kaip širdis trokšta. Gal todėl moteris ypač džiaugėsi sulaukusi žiūrovų pagyrų. "Puošiant stalą norėjosi ir kilimą iš nendrių austi, o iš vandens išplautų šakų susiręsti stalą. Norėjau tokio stalo, kuris būtų nuo pat pradžios iki pat pabaigos rankų darbo", – šypsosi moteris, kuri trims kompozicijoms sukurti paaukojo beveik dvi savaites laiko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų