Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkite giles Zoologijos sodui!

2010-10-01 09:46
Rinkite giles Zoologijos sodui!
Rinkite giles Zoologijos sodui! / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno miesto gyventojai kviečiami rinkti giles ir taip prisidėti prie akcijos "Gilė 2010" bei padėti Zoologijos sodo gyventojams peržiemoti. Daugiau nei 20 metų organizuojamos akcijos dalyviai, daugiausiai pririnkę gilių, bus apdovanoti prizais.

Zoologijos sodo darbuotojai prašo miestiečių giles nešti iki spalio 15 d. Pasak vyriausiosios Zoologijos sodo specialistės Virginijos Raudeliūnienės, sodo gyvūnai yra maitinami labai gerai, jiems nuperkama visko, ko reikia iš maisto produktų. Tačiau gilėmis niekas neprekiauja. "Jų mums gali surinkti tik vaikai. Dėl to mes kasmet organizuojame šią akciją. Ją inicijuoja pas mus veikiantis jaunųjų zoologų būrelis", – sakė ji.

"Gilėse yra maistinių medžiagų, kurių nėra kituose maisto produktuose, todėl jas mėgsta ne tik šernai, kiaulės, voverės, bet ir beveik visi Zoologijos sode gyvenantys kanopiniai žinduoliai. Net ir žirafos, bebrai ar beždžionės mėgsta paskanauti gilių. Jiems tai – kaip maisto papildai", – pasakojo biologė.

Zoologijos sodo darbuotojai giles gyvūnams duoda neapdorotas – svarbiausia, kad jos nebūtų supelijusios, būtų sveikos ir tinkamos gyvūnams ėsti.

Kiekvienais metais miesto vaikai gilių prirenka skirtingai – tai priklauso nuo metų derliaus, kiek ąžuolai subrandina gilių. Jaunųjų zoologų būrelio vadovė prasitarė, kad prieš 3–4 metus buvo pasiektas surinktų gilių rekordas – apie 4 t. Kasmet vaikai surenka mažiausiai 700–800 kg – tiek gilių gyvūnams dažniausia pakanka iki pavasario. Tačiau šiemet tikimasi didesnio gilių kiekio nei visada. "Išsiuntinėjome pranešimus į mokyklas ir internete, todėl susidomėjimas jaučiamas kiek didesnis nei paprastai", – sakė biologė.

Kasmet daugiausiai gilių surinkusiems vaikams yra įteikiami prizai. Dažniausiai jie būna gyvi. "Vaikams, kuriems tėveliai leidžia laikyti namuose gyvūnėlius, dovanojame laboratorines žiurkes, jūrų kiaulytes, banguotąsias papūgėles, akvariumo žuvytes. Vaikai labai džiaugiasi tokiomis dovanomis. Tie, kurie neturi pinigų nusipirkti gyvūnėlį, turi labai didelį paskatinimą rinkti giles ir aktyviai dalyvauja mūsų akcijoje", – įspūdžiais dalijosi viena akcijos iniciatorių. "Žinoma, nuskriaustas nelieka niekas. Vaikai, kurie namuose negali auginti gyvūnėlių, gaus kitų prizų", – pažadėjo V.Raudeliūnienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų