Pereiti į pagrindinį turinį

Roberto troškinti kopūstai


Žiemos receptas

Gurmanams gerai pažįstamas restorano "Academia" virtuvės šefas, žinomas kulinaras Robertas Ščesnavičius, siūlo paskanauti jo mėgstamo raugintų kopūstų su rūkyta šonine troškinio.

1/4 vidutinio dydžio šviežio kopūsto,

0,5 kg raugintų kopūstų,

2 vidutinio dydžio svogūnų ropelės,

2 vidutinio dydžio morkos,

1 šaukštas pomidorų pastos (ne padažo!),

100 g aliejaus,

1 l vandens,

250 g šalto rūkymo neriebios šoninės,

6 "Medžiotojų" dešrelės,

100 g džiovintų slyvų,

2 šaukštai cukraus,

2 šaukšteliai "Vegetos",

100 g sviesto.

Supjaustytą šviežią kopūstą ir raugintus kopūstus (jei jie per rūgštūs, nuplauti po tekančiu vandeniu), dėti į puodą kartu su supjaustyta šonine (pjaustyti nemažais – maždaug piršto galo dydžio gabaliukais), įpilti maždaug litrą vandens ir užkaisti.

Svogūnus supjaustyti, morkas susmulkinti burokine trintuve, aliejų supilti į keptuvę, įkaitinti, apkepinti, kad parustų. Tuomet suberti cukrų ir toliau kaitinti, kad cukrus ištirptų. Įmaišyti pomidorų pastą. Dar pakaitinti. Šį mišinį sudėti į besitroškinančius kopūstus ir troškinti dar maždaug valandą ant silpnos ugnies. Likus maždaug 10 min. iki pabaigos, sudėti slyvas ir dešreles (jas supjaustyti kiekvieną į tris dalis), "Vegetą", likus maždaug 5 min., sudėti sviestą. Prie šio patiekalo labai tinka karštos virtos bulvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų