Žiemos receptas
Gurmanams gerai pažįstamas restorano "Academia" virtuvės šefas, žinomas kulinaras Robertas Ščesnavičius, siūlo paskanauti jo mėgstamo raugintų kopūstų su rūkyta šonine troškinio.
1/4 vidutinio dydžio šviežio kopūsto,
0,5 kg raugintų kopūstų,
2 vidutinio dydžio svogūnų ropelės,
2 vidutinio dydžio morkos,
1 šaukštas pomidorų pastos (ne padažo!),
100 g aliejaus,
1 l vandens,
250 g šalto rūkymo neriebios šoninės,
6 "Medžiotojų" dešrelės,
100 g džiovintų slyvų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai "Vegetos",
100 g sviesto.
Supjaustytą šviežią kopūstą ir raugintus kopūstus (jei jie per rūgštūs, nuplauti po tekančiu vandeniu), dėti į puodą kartu su supjaustyta šonine (pjaustyti nemažais – maždaug piršto galo dydžio gabaliukais), įpilti maždaug litrą vandens ir užkaisti.
Svogūnus supjaustyti, morkas susmulkinti burokine trintuve, aliejų supilti į keptuvę, įkaitinti, apkepinti, kad parustų. Tuomet suberti cukrų ir toliau kaitinti, kad cukrus ištirptų. Įmaišyti pomidorų pastą. Dar pakaitinti. Šį mišinį sudėti į besitroškinančius kopūstus ir troškinti dar maždaug valandą ant silpnos ugnies. Likus maždaug 10 min. iki pabaigos, sudėti slyvas ir dešreles (jas supjaustyti kiekvieną į tris dalis), "Vegetą", likus maždaug 5 min., sudėti sviestą. Prie šio patiekalo labai tinka karštos virtos bulvės.
Naujausi komentarai