Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens gėrybės žiemos paukščiams

2008-10-16 09:00

Likę mūsų šalyje žiemoti paukščiai jau netrukus pradės rinktis prie mūsų namų. Tam jau reikia rengtis dabar, kai dar gausu natūralaus lesalo – paukščių maistui tinkančių augalų.

Beveik kiekviename darže tarpsta saulėgrąžos, kurių nusvirę graižai vilioja zyles, bukučius, genius, žaliukes. Žiemą šiuos paukščius galėsime palepinti, pakabinę už lango, balkone ar medyje saulėgrąžos graižą, kurį reiktų dabar nupjauti ir kokioje nors palėpėje sudžiovinti. Jeigu negalime to padaryti, tai pririnkime savų saulėgrąžų sėklų.
Darželių gėlės jau baigia žydėti, daugelio jų galvelės pilnos sėklų. Jeigu jų nekaupiame sėjai, tai galime surinkti į medžiaginį maišelį ir išdžiovinti. Kartu džiovinkime ir bet kurių kitų sode, pievoje rastų augalų sėklų galveles, varpas. Žiemą tokį lesalą įvertins sniegenos, žaliukės, svilikai, žvirbliai.

Žiemą paukščiams pravers džiovinti gudobelių, šermukšnių, putinų, slyvų, obuolių vaisiai ir uogos. Verta prisirinkti gilių, tačiau saugoti reikėtų ne sausoje vietoje, o rūsyje, papylus ant žemės (būtų gerai pridengti giles smėliu ar bent apklotu). Žiemą giles vertina kėkštai, geniai, bukučiai, o jeigu gyvenate prie parko ar miško – ir voveraitės. Kol kas sunku numatyti, kokia būsianti šių metų žiema, tačiau net ir lengvą žiemą p

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų