Kauno bitininkai skaitytojams siūlo rudens liūdesį išsklaidyti lietuvišku medumi, iš kurio galima pasigaminti ir sriubą, ir desertą, ir gėrimą.
Saldainiai “Sofija”
200 g medaus,
200 g cukraus,
1 stiklinė pieno,
truputis sviesto.
Viską virkite vis pamaišydami, kol mišinys patamsės. Tuomet išpilkite ant folijos. Kai atvės, supjaustykite.
Kvepianti makaronų sriuba
3 stiklinės pieno,
50 g makaronų,
po 1 šaukštą medaus ir sviesto,
truputį druskos.
Į verdantį pieną suberkite makaronus, pridėkite medaus, pasūdykite ir virkite. Kai išvirs, įdėkite sviesto.
Karštas midus
1 litre karšto vandens ištirpinti pusę stiklinės medaus, įdėti pusę stiklinės cukraus, gvazdikėlių, cinamono, imbiero, kardamono, lauro lapelių. Virti 10–15 min. Gerti karštą.
Naujausi komentarai