Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Graikiškos salotos

2008-11-08 09:00
DMN inf.

"Nesu iš tų, kurie virtuvėje mėgsta leisti laisvalaikį, todėl pirmenybę teikiu greit paruošiamiems patiekalams. Vienos iš mano mėgstamiausių yra graikiškos salotos", – sako Rūta Stankevičiūtė, dienraštyje nušviečianti ekonomikos įvykius.

5 salotų lapai,
3 pomidorai,
150 g fetos sūrio,
3 agurkai,
1 mėlynasis svogūnas,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
35 g žaliųjų alyvuogių,
35 g juodųjų alyvuogių,
"Santa Maria" salotų prieskonių, druskos, grūstų pipirų, krapų,
pusė citrinos.

Lėkštę išklojame salotų lapais, ant jų dedame stambiai supjaustytus agurkus ir pomidorus, alyvuoges, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir susmulkintą svogūną. Į salotinę įberiame krapų, druskos, pipirų, užspaudžiame citrinos sulčių, užpilame alyvuogių aliejaus. Į tradicines graikiškas salotas paprastai dar dedama paprikos, bet aš jų nemėgstu, todėl ir nerekomenduoju. Yra tekę ragauti tokių salotų su graikiškais riešutais. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų