2 stiklinės miltų,
200 g sviesto,
1 kiaušinis,
2 šaukštai vandens,
žiupsnelis druskos,
3 citrinos,
2 stiklinės cukraus.
Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, į ją suberti druską, gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą ir kiaušinio trynį. Įpilti 2 šaukštus vandens. Viską kapoti dideliu peiliu, kol tešla pradės lipti. Baigus kapoti, atsargiai suspausti tešlą į rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 val. Atvėsusią tešlą padalyti į dvi dalis. Pirmą dalį iškočioti ir įdėti į miltais pabarstytą kepimo formą, paliekant šiek tiek didesnius kraštelius nei kepimo forma.
Citrinas gerai nuplauti virintu vandeniu ir su visom žievelėm sutarkuoti stambia trintuve (nepamiršti išrinkti sėklų). Suberti cukrų ir išmaišyti. Supilti citrinų masę ant kepimo formoje ištiesto tešlos lakšto. Antrąją tešlos dalį iškočioti ir uždėti ant citrinų masės. Apatinio lakšto kraštelius gerai suspausti su viršutinio lakšto krašteliais. Visą pyrago paviršių subadyti šakute. Kepti 180 °C orkaitėje apie 40 minu. Iškeptą supjaustyti kvadratėliais. Juos apibarstyti cukraus pudra.
Naujausi komentarai