Rudens receptas: Pyragas "Nostalgija Samarkandui Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Pyragas "Nostalgija Samarkandui

2008-10-11 09:00 klaipeda.diena.lt inf.
Rudens receptas: Pyragas "Nostalgija Samarkandui
Rudens receptas: Pyragas "Nostalgija Samarkandui / Aliaus Koroliovo nuotr.

"Kauno dienos" žurnalistė Vereta Rupeikaitė, keliaudama po Centrinę Aziją, atrado juodgrūdę – vietinių žmonių itin mėgstamą prieskonį. Savotišką kvapą ir prieskonį teikiančių juodgrūdės grūdelių, gerai paieškojus, galima įsigyti ir Lietuvos prieskonių parduotuvėse. "Juodgrūdės sėklos šiam pyragui teikia specifinį aromatą ir skonį, jų reiktų berti saikingai", – sako Vereta. Jei šios sėklos nepatiks, kepant "Nostalgiją Samarkandui" galima naudoti sezamo sėklas.

1 l nuluptų, skiltelėmis supjaustytų obuolių,
3 kiaušiniai,
3 dideli šaukštai riebios grietinės,
1,5 stiklinės miltų,
0,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštelis cinamono,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 nubrauktas šaukštelis nugesintos sodos,
0,5 šaukštelio juodgrūdės sėklų,

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sudėjus grietinę bei sodą dar paplakti. Galiausiai suberti miltus, tešla turi būti tąsi, kiek tirštesnė už grietinę. Kepimo indą (geriausia – apskritos formos) ištepti riebalais, į jį supilti obuolius, apibarstytus cinamonu. Ant viršaus pilti tešlą, ją permaišyti su obuoliais, kad tolygiai pasiskirstytų. Ant viršaus belieka užbarstyti juodgrūdės sėklų, kepti maždaug 200 °C karštumo orkaitėje, kol paviršius paruduos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra