500 g jogurto be priedų (arba kefyro),
3 kiaušiniai,
200 g cukraus,
vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
125g sviesto ar margarino,
500 g manų kruopų.
Sirupui:
3/4 l vandens,
500 g cukraus,
1 citrinos sulčių.
Gal ką tik grįžote iš atostogų Turkijoje? Rengdami kelionės įspūdžių vakarėlį, pagaminkite šį kepinį – tai tie patys burnoje tirpstantys cukriniai pyragėliai "Revani", kuriais didžiuojasi turkiška virtuvė. Jų galima skanauti ir Graikijoje bei kitose šalyse, kuriose ilgą laiką jausta turkų kultūros įtaka.
Riebalus, cukrų ir vanilę gerai išmaišyti, supilti jogurtą ir išplaktus kiaušinius, suberti manų kruopas ir kėlimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Supilti į skardą ir 175 laipsnių temperatūroje kepti 45 min. Tuo metu paruošti sirupą: užvirti vandenį su cukrumi, virti 5 min., supilti citrinos sultis, išmaišyti, truputį pavirti, jei reikia, nugraibyti putas. Iškeptą pyragą, dar neišimtą iš formos, supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti sirupu. Maždaug per pusvalandį sirupas įsisunks į pyragėlius ir jie bus paruošti patiekti.
Naujausi komentarai