Rudens receptas: Sultingas obuolių pyragas Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Sultingas obuolių pyragas

200 g sviesto ar margarino,
200 g cukraus,
200 g miltų,
4 kiaušiniai,
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
20 g cukraus apibarstyti,
kapotų riešutų ar migdolų drožlių,
600 g obuolių.

Kambario temperatūros sviestą (margariną) išsukti rankiniu plaktuvu, suberti cukrų, vanilinį cukrų, vėl sukti apie penkias minutes ir besukant po vieną įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius.

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, perpjauti į keturias dalis ir kiekvienos dalies nugarėlę išilgai kelis kartus įpjauti. Tešlą supilti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą, obuolius kniūbsčius įspausti į tešlą. Viską apibarstyti cukrumi ir riešutais. Kepti apie valandą 200 °C temperatūroje, kol rusvai pagels.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra