Tie, kurie turėjo progos apsilankyti Balkanuose, tikrai ragavo tradicinio bureko – nesaldaus pyrago su varške. Sumanios lietuvaitės netruko pritaikyti senovinį visuose Balkanuose pamėgto patiekalo receptą lietuviškiems produktams, kurių galima įsigyti ir Lietuvoje.
0,5 kg bemielės šaldytos sluoksniuotos tešlos,
0,5 kg varškės,
200 g fermentinio sūrio,
žiupsnelis druskos ir mėgstamų prieskonių – kapotų petražolių, krapų,
šlakelis pieno.
Tešlą atšildyti, išlankstyti, truputį pakočioti, kad būtų stačiakampis lakštas. Perpjauti į dvi dalis (viena turėtų būti mažesnė – ji bus apkepo viršus). Didesniąją ištiesti į miltais pabarstytą skardą, paliekant kraštelius didesnius nei kepimo forma. Varškę ištrinti su druska ir prieskoniais, suberti stambia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį ir kapotas žoleles. Viską išmaišius sudėti ant tešlos. Uždengti mažesniuoju tešlos lakštu, gerai užspausti apatinio ir viršutinio lakštų kraštus. Paviršių patepti pienu ir subadyti šakute. Kepti 180 °C orkaitėje apie 30 min.
Naujausi komentarai