Du pomidorai,
žalia paprika,
keli Pekino kopūsto lapai,
raudonas ropinis svogūnas,
nuluptas žalias agurkas,
morka,
fetos sūrio,
juodųjų alyvuogių,
pipirų, druskos, baziliko, peletrūno,
alyvų aliejaus.
Pomidorą supjaustyti skiltelėmis, papriką ir kopūsto lapus – juostelėmis, svogūną i agurką – griežinėliais, morką susmulkinti stambia trintuve, sūrį suraikyti gabaliukais. Užberti alyvuogių. Viską pabarstyti maltais juodaisiais pipirais, druska, prieskoninėmis žolelėmis. Gausiai apšlakstyti aliejumi.
Ruošdami šias salotas, nepamirškite: ne visada alyvuogių aliejų verta keisti pigesnės rūšies aliejumi. Be to, patiekalui svarbu ne tik jo sudedamosios dalys, bet ir jų smulkinimo būdas.
Naujausi komentarai