Žinomas Lietuvoje dailininkas karikatūristas Vladimiras Beresniovas, pelnęs daugybę apdovanojimų tarptautinėse parodose, kuria namuose ir todėl dažnai virtuvėje pavaduoja žmoną Birutę. Laikraščio skaitytojams Vlaberas (tai karikatūristo pseudonimas) siūlo neįmantrų, bet lengvai paruošiamą patiekalą, kurio pagrindinė sudedamoji dalis – dar vis augantys balti grybai.
Vlaberas, kaip būdinga vyrams, negalėjo tiksliai nurodyti produktų kiekių, reikalingų patiekalui pagaminti, tačiau kūrėjas yra įsitikinęs, kad kiekviena šeimininkė pati lengvai išspręs šią mažytę problemą.
Supjaustyti krūvelę gerų baltų grybų (galima įmaišyti ir ūmėdžių), pabarstyti druska, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi, uždengti, bet neužmiršti vis pamaišyti besitroškinančius savo sultyse grybus.
Kai sulčių beveik nebeliks, pridėti sviesto, smulkiai supjaustytų svogūnų, pabarsyti maltais pipirais, o baigiant kepti – krapais ir smulkintais lauro lapeliais.
Taip iškeptus grybus Vlaberas sumaišo su atskirai paspirginta smulkiai pjaustyta žalia ar parūkyta šonine ir svogūnais. Šį grybų, svogūnų ir šoninės mišinį V.Beresniovas pakaitina porą minučių ir pateikia visada tokia proga susirenkančiai karikatūristo šeimai.
Naujausi komentarai