Žiemos receptas
Basmati ryžiai nuo kitų išsiskiria pikantišku skrudintų riešutų bei kukurūzų spragėsių skoniu ir birumu išvirus. Indijoje ir Pakistane itin mėgstami šios rūšies ryžiai labai tinka rytietiškiems patiekalams gaminti. Be to, kai kurių dietologų teigimu, labiau nei kiti tinka diabetikams.
150 g basmati ryžių,
1 citrina,
1/2 česnako skiltelės,
220 ml vištienos sultinio,
2 šaukštai sviesto,
ant peilio galo kurkumos miltelių,
50 g lukštentų pistacijų,
2 šakelės melisos (arba krapų),
citrinos sulčių.
Ryžius apie 30 min. pamirkyti šaltame vandenyje, citriną nuplauti karštu vandeniu, nusausinti, peiliu atsargiai nupjauti plonyčius jos odos ruoželius ir juos smulkiai sukapoti. Česnaką nulupti. Ryžius nuvarvinti. Užvirti sultinį, sviestą ištirpinti, kol ims putoti ir jame pakepti citrinos žievelę, vėliau sukrėsti suspaustą česnako skiltelę ir maišant apie 1 min. kepti. Suberti ryžius, dar pakepti 2–3 min. Supilti sultinį, suberti kurkumą, užvirti ir ant mažos ugnies 10–20 min. brinkinti. Tada sukapoti pistacijas, nuplauti ir nusausinti melisos šakeles, lapelius nuskinti, daugumą jų sukapoti, kelis palikti patiekalui papuošti. Ryžius paskaninti citrinos sultimis, įmaišyti pusę pistacijų ir sukapotos melisos, likusiais papuošti patiekalą.
Naujausi komentarai