Pereiti į pagrindinį turinį

Salotos su braškėmis

2009-06-05 23:59
DMN inf.

Vasaros receptas

150 g įvairių lapinių salotų,

150 g fetos sūrio,

250 g vištienos krūtinėlės,

350 g braškių,

1,5 šaukšto obuolių acto,

druskos, baltųjų pipirų,

1 česnako skiltelė,

1 šaukštas balzaminio acto,

šiek tiek medaus,

6 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1/2 šaukštelio vidutiniškai aštrių garstyčių,

3 šaukštai pinijų riešutų,

rieškutės baziliko lapelių.

Salotas nuplauti ir nusausinti, jei naudojamos didelių lapų salotos - supjaustyti juostelėmis. Vištienos filė pabarstyti pipirais, druska ir iškepti aliejuje. Braškes nuplauti, nusausinti, išimti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Actą gerai sumaišyti su pipirais, suberti druska ir plakti tol, kol ji visiškai ištirps. Tuomet į actą sukrėsti spaustą česnaką, balzaminį actą, aliejų ir garstyčias. Pusę padažo užpilti ant braškių, kitą pusę sumaišyti su salotomis. Fetą supjaustyti nedideliais kubeliais ir atsargiai užberti ant braškių. Riešutus truputį pakepti sausoje keptuvėje. Bazilikus ir vištienos filė supjaustyti siauromis juostelėmis. Patiekti sluoksniuojant: porcijomis paskirstytas salotas, braškių ir fetos mišinį bei vištienos filė gabaliukus. Galiausiai apibarstyti baziliku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų