Salotų savaitgalis: gaivios tinginių salotos Pereiti į pagrindinį turinį

Salotų savaitgalis: gaivios tinginių salotos

Nuolatinė mūsų dienraščio skaitytoja Stela V. siūlo savaitgalį pasigaminti paprastai paruošiamų salotų.

Joms reikės:

"Kėdainių" majonezo be konservantų.
Konservuotų kukurūzų.
Šviežių agurkų.
Pekino salotos gūželės

Su "Kėdainių" majonezu sumaišyti konservuotus kukurūzus, supjaustytus šviežią agurką ir Pekino salotą. Jokiu būdu nedėti jokių prieskonių!
Pikantiškos salotos
Joms paruošti reikės:
Pusės kepalo "Palangos" duonos.
Aliejaus kepimui.
Dviejų pomidorų.
80 g "Medžiotojų" sūrio.
Pusės "Zanavykų" sūrio.
Indelio konservuotų kukurūzų.
Trijų tvirtų šalto rūkymo dešrelių.
Druskos ir cukraus.

Pusę kepalo "Palangos" ar kitos baltos duonos supjaustyti kubeliais, trumpam sumesti į gerai įkaitintą keptuvėje aliejų, pamaišyti, iškart išimti ir padėti ant popierinių servetėlių, kad nusivarvėtų. Tuomet taip paruoštos duonos saują dėti į gilų, pavyzdžiui, stiklinį indą. Ant duonos sluoksnio dėti sluoksnį kubeliais ar kitaip supjaustyto pomidoro, pabarstyti druska ir cukrumi. Taip sluoksniuoti iki pasibaigs duona ir pomidorai.

Tuomet supjaustyti kubeliais 80 g "Medžiotojų" sūrio, pusę "Zanavykų" sūrio, sudėti indelį konservuotų kukurūzų, tris smulkiai supjaustytas šalto rūkymo kietas dešreles. Viską sumaišyti su "Kėdainių" majonezu be konservantų (prieskonių nereikia) ir šį mišinį užpilti ant susluoksniuotos duonos ir pomidorų. Leisti susigerti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų