Pereiti į pagrindinį turinį

Šeimos suartėja per muziką

2008-12-01 09:00

Į P.Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejų susirinkusios šeimos šeštadienį juokavo, kad nuo jų dainų palėpės stogas kilnosis.

"Repetuojame koncertuodami, nes namie nebelieka laiko", – šmaikščiai šventę "Graži mūsų šeimynėlė" pradėjo Kriščiūnų šeima iš Kaišiadorių. Smagios jų polkutės ištirpdė atstumą tarp koncerto dalyvių ir susirinkusiųjų.

Kai prieš žiūrovus išsirikiavo gausi folkloro ansamblio "Ratilėlis" šeimų grupė, vadovaujama mokytojos Birutės Nemčinskienės, žiūrovų veiduose nušvito šypsenos. "Susupdavo mane močiutė į skarą su kutukais ir dainuodavo dainą", – pasakojo iš Suvalkijos kilusi Vida Stasiulionienė. Su dukra Aura ji dainavo močiutės dainą apie nelengvą marčios dalią.

Juškių šeimos kapela iš Rumšiškių – mama Laima, tėtis Jonas ir penkios jų atžalos – paėmusi į rankas instrumentus privertė trepsėti ne vieną. Širdį virpino L.Juškienės ir dukrų Vaidilės bei Mintautės dainuojama sutartinė. Senomis kareiviškomis dainomis žavėjo broliai Gytis ir Ignas Kilijonai.

Muzikavo ir vos vaikščioti pramokę vaikučiai su mamomis, ir vaikus gerokai paauginusios šeimos. "Kai visi labai skubame, smagu, kad šeimos randa laiko kartu padainuoti ir pagroti", – džiaugėsi tradicinės šventės organizatorė Laura Lukenskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų