Silkė su vaisiais Pereiti į pagrindinį turinį

Silkė su vaisiais


Žiemos receptas

Sekmadienį prasidėjęs adventas – metas, kai daugiau dėmesio skiriama ne materialiems, bet dvasiniams dalykams. Advento valgių stalas yra gana santūrus, vis dėlto susilaikyti nuo mėsos ir pieniškų valgių nereiškia badauti. Vieni iš lengvai pagaminamų sočių patiekalų – silkė su įvairiais priedais.

4–5 silkės filė puselės,

po 0,5 stiklinės džiovintų vaisių: razinų, slyvų, abrikosų,

1 svogūnas,

aliejaus svogūnui apkepti,

truputį cinamono.

Džiovintus vaisius nuplauti šiltu virintu vandeniu, jį nupylus, užpilti švaraus virinto vandens ir pamirkyti. Silkę supjaustyti juostelėmis, pabarstyti cinamonu. Svogūno galvutę perpjauti per pusę ir supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti aliejuje ir atvėsinti. Vaisius išgriebti iš vandens, nusausinti. Abrikosus ir slyvas supjaustyti juostelėmis. Silkę, svogūnus su aliejumi, kuriame kepė, džiovintus vaisius sudėti į indą, išmaišyti. Kai kurios šeimininkės į džiovintų vaisių sąrašą įtraukia ir bananus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų