Pereiti į pagrindinį turinį

Sinoptikai: pajūrį koš žvarbus gūsingas vėjas

2012-02-18 05:00
Sinoptikai: pajūrį koš žvarbus gūsingas vėjas
Sinoptikai: pajūrį koš žvarbus gūsingas vėjas / Vytauto Petriko nuotr.

Į antrą pusę persiritus vasariui, speigai nebegrasins, tačiau sinoptikai įspėja, jog artimiausiu metu bus žvarbu – pajūryje vyraus vėjuoti ir drėgni orai.

Kaip komentavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys, savaitgalio dienomis Klaipėdoje bus debesuota, protarpiais laukiama kritulių, daugiausia – sniego.

Šeštadienio vakarą pietryčių, pietų vėjas nuo 8–13 m/s sustiprės iki 10–15, sekmadienio naktį – iki 18m/s. „Tad vietomis, kur dar bus puraus sniego, ir papustys“, – teigė L.Pakštys.

Šeštadienį oro temperatūra nukris iki 1–3 laipsnių šalčio, sekmadienį jau turėtų būti 0–2 laipsniai aukščiau nulio. Savaitgalį naktimis dar laikysis apie 1–3 laipsniai šalčio.

Tačiau jau didžiąją ateinančios savaitės dalį tiek dienomis, tiek naktimis oro temperatūra laikysis apie nulį. Tik penktadienį tikėtina neigiama, maždaug iki 3–4 laipsnių, temperatūra.

Kaip prognozavo L.Pakštys, ir kitą savaitę daugiausia bus debesuota, protarpiais laukiama kritulių, kurių fazę kol kas nusakyti sudėtinga.

„Gali būti nuo šlapdribos iki lietaus, nors jo tikimybė nedidelė, matyt, daugiausia kris šlapias sniegas“, – teigė pašnekovas.

Pirmadienį ir antradienį vakarų krypčių vėjas dar labiau sustiprės – iki 15–20 m/s.

„Kadangi vėjas iš jūros, ir naktinio atvėsimo nebus. Tačiau vyraus nemalonūs – vėjuoti, drėgni orai“, – pripažino specialistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų