Rudens receptas
Kauno kolegijos dėstytojas Ričardas Venckus garsėja ne vien kaip aistringas bibliofilas, bet ir plačios širdies žmogus – ėmė ir padovanojo "Kauno dienai" tarpukariu Kaune išleistą knygą "Vegetariškoji virtuvė", kurioje gausu įvairių pamokymų, pateikiamas sąrašas dietinių produktų įvairiomis ligomis sergantiesiems, nurodoma pagrindinių produktų virškinimo trukmė, patariama, kuo maitinti vaikus.
Skyrelyje "Kruopų ir miltų valgiai" pateiktas ryžių maltinukų receptas (produktų kiekiai nenurodyti, tačiau kiekviena šeimininkė tikrai žinos, kiek ir ko prireiks)
Ryžių,
pieno,
sviesto,
kiaušinių,
fermentinio sūrio,
džiūvėsėlių.
Užpilti ryžius puode vandeniu tiek, kad apsemtų. Virti be druskos, vis maišant ir įpilant po šaukštelį pieno. Kai skystimo nebeliks ir ryžiai suvirs, išversti juos į dubenį ir palaukti, kol praauš. Tuomet įdėti šaukštą sviesto, kelis trynius, įberti tarkuoto fermentinio sūrio. Viską gerai išmaišyti. Po to sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus, išmaišyti ir, kabinant šią masę šaukštu, formuoti vienodo dydžio maltinukus (rutuliukus). Lengvai pakočioti juos ant gausiai džiūvėseliais pabarstytos lentos ir apkepti svieste.
Prie šių maltinukų tiks pagal skonį paruoštos žalumynų salotos.
Naujausi komentarai