Pereiti į pagrindinį turinį

Stinta už lašišos kainą

2008-12-16 09:00
Stinta už lašišos kainą
Stinta už lašišos kainą / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pakvipo: šviežiais agurkais kvepiančios stintos masina pirkėjus.

Kaune šviežių Baltijoje sugautų stintų reikia su žiburiu ieškoti, tačiau nuvykusieji į pajūrį šių populiarių žuvų jau gali įsigyti Klaipėdos turgavietėse. Tiesa, kol kas – ne pačia pigiausia kaina, po 12 litų už kg.

Senojoje turgavietėje šviežiais agurkais vakar kvepėjo vienintelis prekystalis. Stintomis prekiaujanti Marija Pozniakienė tikino, kad pirmadienio rytui šių žuvų teko važiuoti pas keturis tiekėjus.

"Kol kas stintų pagauna nedaug. Teko apvažiuoti keturis žvejus – kas 15, kas 16 kg pagavę. Iš viso prekybai pavyko pasiruošti 41 kg", – pasakojo prekybininkė.

Turgavietėje rytą apsilankę pirkėjai 12 litų už stintų kg mokėjo nesiraukydami.

"Kas jau nori pirmųjų stintų, nesiderės. Aš suprantu, žmonėms sunkus metas, tačiau ir pigesnių žuvų galime pasiūlyti", – kalbėjo M.Pozniakienė.

Ar stintos tiek pat kainuos ir prieš Kalėdas, negalėjo atsakyti nė vienas prekybininkas. Pernai prekyvietėse stintomis imta prekiauti dar lapkritį. Prieš Kalėdas šios žuvys buvo pardavinėjamos po 10 litų, o prieš Naujuosius – po 8 litus už kg.

Šiemet lapkritį žvejai pagavo tik vieną kitą stintą. Negausūs stintų būriai kol kas įkliūva tik į priekrantės žvejų tinklus.

Meškeriotojai tikina, kad gausesnio stintų laimikio galima tikėtis pasisukus vėjui iš šiaurės rytų ar šiaurės vakarų. Esą tuomet plūstelėjus vandens srovei iš jūros į marias, pasirodys ir gausesni stintų būriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų