Pereiti į pagrindinį turinį

Stintų sezonas bus trumpesnis

2009-01-21 09:00
Stintų sezonas bus trumpesnis
Stintų sezonas bus trumpesnis / Vytauto Liaudanskio nuotr. Laimikis: žvejai per dvi dienas skubėjo pagauti kuo daugiau stintų.

Pusantro mėnesio vėlavusios stintos pagaliau pasirodė ir prie Palangos krantų. Bet sėkmingą jų žvejybą nutraukė nepalankūs orai.

Praėjęs svaitgalis buvo pats įkarštis stintų gaudytojams.

Per parą priekrantės žvejai pagavo po 200–300 kg žuvų. "Laimikio kiekis priklausė nuo tinklų skaičiaus. Viena priekrantės žvejybos įmonė per dvi paras galėjo pagauti 400 kg žuvų. Tai tikrai neblogai", – džiaugėsi žvejys iš Palangos Saulius Žulkus. Pasak jo, šiemet kol kas buvo tik dvi normalios stintų žvejybos dienos.

Savaitgalio pabaigoje pasikeitus vėjui, žvejai vėl nepagauna laimikio.

"Vyrauja krantinis vėjas, kuris, kaip mes žvejai sakome, viską išpučia iš tinklų", – kalbėjo S.Žulkus. Jis mano, jog keturias dienas dėl audrų ir nepalankaus vėjo negalės išplaukti žvejoti.

Baltijos jūroje stintas gaudė ne tik verslininkai, bet ir žvejai mėgėjai. Palangos tiltą apstoja žvejai su meškerėmis, graibštais. Mėgėjai renkasi ir Klaipėdoje, kur laimikį tikimasi pagauti nuo Kruizinių laivų terminalo krantinių, Melnragės molo. Čia įsikūrusiems žvejams sekasi prasčiau, nes pirmiausia stintų sulaukiama prie Šventosios ir Palangos.

Žuvys migruoja iš šiaurės pusės į Nemuno deltą, kur yra jų nerštavietė. Pasak S.Žulkaus, šiuo metu stintos turėtų būriuotis Melnragėje, prie uosto vartų. Vėliau žuvys plauks į Kuršių marias. Jei bus šalta, žvejai galės stintas gaudyti iš po ledo prie Klaipėdos, Kuršių mariose, o vėliau prie Juodkrantės, Preilos, Nidos.

S.Žulkus pastebėjo, jog šiemet stintų sezonas vėlavo pusantro mėnesio. Ankstesniais metais prie Šventosios stintas žvejai gaudydavo lapkričio mėnesio pabaigoje, gruodį. Žvejų manymu, stintų sezonas gali būti trumpesnis. "Dabar žvejoti neleidžia oras, o per tą laiką stintos gali iškeliauti į marias. Tuomet laimikiu džiaugsis Kuršių marių žvejai", – spėjo S.Žulkus.

Pasak žvejų, agurkais kvepiančių žuvų bus dar mėnesį.

Priekrantės žvejys teigė, jog kilogramą stintų parduoda po aštuonis litus. Savaitgalį nusipirkti agurkais kvepiančių žuvų turguje nebuvo problemų net ir po pietų. Šviežiai pasirodžiusių stintų kilogramas kainavo apie 10 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų