Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai šventė susikibę rankomis

2010-11-18 23:59

Laisvės alėjoje vakar popiet nusidriekė milžiniška studentų eilė. Rankomis nuo Soboro iki Vilniaus požeminės perėjos susikabino daugiau nei tūkstantis jaunuolių.

Nors studentai iš įvairių miesto aukštųjų mokyklų tvarkingai rikiuotis į eilę vėlavo daugiau nei 20 minučių, tačiau net ir lietus nesugadino geros nuotaikos. Mikliausiai rankomis kabinosi prie Šv.Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčios ir Laisvės alėjos fontano susirinkę studentai – čia virtinei nusidriekti neprireikė nė dešimties minučių.

"Užpildytas jau šeštadalis kelio – nebloga pradžia", – šypsena nerimą pridengė renginio koordinatorius Justas Sabonis. Jo skaičiavimais tam, kad grandinė nusidriektų nuo Soboro iki Rotušės, reikėjo maždaug 1,8 tūkst. žmonių.

Prie savivaldybės apie 14 val. besibūriuojančią keliolikos jaunuolių grupelę per pusvalandį papildė nuo Soboro ir Rotušės atūžę studentai.

"Tempiamės, plečiamės... Ai, rankos šąla – darom bangą", – klykė merginų apsupty išsišiepęs Kauno technologijos universiteto (KTU) studentas Vytautas, sumanęs tokiu būdu paminėti Tarptautinę studentų dieną.

"Ši mūsų grandinė parodo, kiek daug studentų yra Kaune. Mūsų daug – ir mes galime pasiekti bet kokį tikslą", – ranka mostelėjęs į bendraamžius jaudulio neslėpė Justas. Gyva grandinė nutrūkdavo tik tada, kai kuris nors studentų užsimanydavo parūkyti, trumpam kišenėse susišildyti rankas ar pamojuoti.


Sumuštinių puota

Minėdami Tarptautinę studentų dieną studentai ne tik šalo lauke, tačiau ir nusprendė užkąsti gardaus ir drauge daryto ilgiausio sumuštinio. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) "Taikos" bendrabučio gyventojai vakare tepė sumuštinius – gamino ilgiausią Lietuvos studentų sumuštinio junginį.

Šiam patiekalui pagaminti studentai išleido apie 500 litų, už kuriuos įsigijo 36 kg batono, po 4 kg agurkų ir pomidorų, po 3 kg margarino ir pomidorų padažo, 15 kg virtos dešros ir 5 kg kiniškų kopūstų. Tiek produktų užtektų pagaminti 30–40 m sumuštinį. Suteptą gaminį buvo nuspręsta sujungti 1,2 tūkst. dantų krapštukais.

500 Lt

tiek kainavo rekordinis studentų sumuštinis, neįskaičiavus kruopštaus rankų darbo vertės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų