Pereiti į pagrindinį turinį

Sūrio sriuba

2009-06-29 23:59
DMN inf.

Vasaros receptas

150 g "Goudos" sūrio,

1 l sultinio,

40 g miltų,

50 g sviesto,

1/8 l grietinėlės,

1 trynys,

petražolių ir laiškinių česnakų,

druskos, pipirų.

Sūrį susmulkinti trintuve. Miltus pakepinti ištirpintame svieste, supilti sultinį, užvirti ir ant nedidelės ugnies virti 5–8 min. Į mišinį suberti sūrį, sriubą paskaninti druska ir pipirais (geriausia naudoti baltuosius). Sriubą nukelti nuo ugnies ir į ją maišant lėtai supilti trynio bei grietinėlės plakinį. Patiekti į stalą kiekvieną sriubos porciją pabarsčius smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir česnakais. Puikiai tinka valgyti su svieste kepintais batono kubeliais – jų pagal skonį įberti į kiekvieną lėkštę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų