Sveiki užtepai Pereiti į pagrindinį turinį

Sveiki užtepai

Iššūkis virtuvėje


Rudens receptas

Žinoma sveikos gyvensenos ir mitybos propaguotoja kaunietė Danutė Kunčienė siūlo mūsų skaitytojams šio rudens gėrybių sveiko patiekalo receptą.

Rūgpienį sušaldyti šaldiklyje (tuomet šio pieno produkto struktūra pakis, jis taps dar lengviau virškinamas). Išėmus rūgpienį iš šaldymo kameros, suversti, pavyzdžiui, ant marlės, surišti ir pakabinti, kad atšiltų ir išvarvėtų vanduo. Į atšilusią masę pridėti žalumynų (smulkintų petražolių, krapų, bazilikų, česnakų skiltelių), sutarkuotą morką, susmulkintą papriką, agurką. Visa tai (su rūgpieniu) paskaninti druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais, atidžiai išmaišyti. Tinka valgyti su duona, agurku, įdaryti šiuo mišiniu paprikas ar tepti ant paplotėlio.

Neabejojame, kad išradingumo virtuvėje nestokojate ir jūs. Kviečiame pasidalyti savo kulinariniais eksperimentais ar atradimais su kitais dienraščio skaitytojais ir skaitytojomis. Nors sakoma, kad geriausias kulinaro pripažinimas – iš lūpų į lūpas keliaujantys jo receptai, aktyviausių virtuvės meistrų ir meistrių ar atsiuntusiųjų netradicinių receptų laukia ir redakcijos prizai – vertingos rceptų knygos.

Savo receptus siųskite paštu adresu: "Kauno diena", Kęstučio 86, 44296, Kaunas arba e. paštu [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų