Pereiti į pagrindinį turinį

Šventinė – skanesnė už kasdienę

2008-12-23 09:00
Šventinė – skanesnė už kasdienę
Šventinė – skanesnė už kasdienę / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Sotu: šventinės košės į miestiečių lėkštes valgyklos darbuotojos krovė negailėdamos.

Savaitgalį skanavę kalėdinės sriubos, vakar ir šiandien miestiečiai į skrandį gali įmesti karštos šventinės košės šaukštą.

Vakar vidudienį šalia Partizanų gatvėje įsikūrusios "Sriubos" valgyklos stoviniavo būrelis kauniečių. "Paskubėkite, duoda ypač skanios košės", – pasirodžiusiems draugams šūktelėjo kiek skurdokai apsirengęs vyriškis. Ir nors valgykloje, be gaminamo maisto, buvo juntami kiti – nosiai ne itin malonūs kvapai, stebėdami godžiai lėkštes užgulusius miestiečius, nedvejojome, kad tądien košė buvo ypatinga.

"Tikiuosi, nepristigsime", – žvelgdama į likučius puoduose ir nesibaigiančią žmonių eilę, vylėsi valgyklos vedėja, "Caritas" narė Danutė Ševeliovienė. Jos teigimu, per akciją "Kalėdinė košė visiems", septyniose Kauno vietose per dvi dienas numatoma išdalyti 1800 porcijų. Minėtoje valgykloje vakar buvo pamaitinti 200 miestiečių. Tiek pat maisto porcijų tikimasi išdalyti ir šiandien.

"Įprastinėmis dienomis žmones stengiamės pamaitinti kiek įmanoma geriau, tačiau šventinis maistas ruoštas pagal ypatingą receptą, – šyptelėjo valgyklos vedėja ir čia pat atskleidė stebuklingos košės sudėtį: – Ryžiai, perlinės kruopos, šoninė, morkos, svogūnai, sviestas ir įvairūs prieskoniai. Žodžiu, nesumeluosiu, – mūsų košė nė kiek ne prastesnė už tikrąjį plovą."

Nespėję įsitikinti D.Ševeliovienės žodžiais, iš už nugaros išgirdome moters balsą. "Čia visada skanu. Druskos ant stalo padėta ir darbuotojos labai malonios", – rankove braukdama lūpas, maistą ir personalą gyrė nuolatinė valgyklos klientė Jolanta.


Kauniečiai šiandien laukiami:

nuo 12 iki 14 val. – Partizanų g. 5, "Sriubos" valgykloje;

nuo 12 iki 14 val. – Šv.Gertrūdos g. 17, prie samariečių būstinės;

nuo 12 iki 14 val. – R.Kalantos g. 55, prie Nakvynės namų;

nuo 10.45 iki 11.20 val. – Šilainiuose, prie parduotuvės "Iki", Jotvingių g. 15, buvusi parduotuvė "Taubūčiai";

nuo 11.20 iki 11.50 val. – Eiguliuose, prie parduotuvės "Iki", Šiaurės pr. 91, buvusi parduotuvė "Vėsa";

nuo 11.40 iki 12.20 val. – Žemuosiuose Šančiuose, prie Ūkininkų turgaus;

nuo 12.30 iki 13 val. – Vilijampolėje, prie Varnių g. 45 (priešais Vilijampolės turgų).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų