Pereiti į pagrindinį turinį

„Švogerių“ krašte daugiausia - Kazlauskų

2012-09-11 18:19
„Švogerių“ krašte daugiausia - Kazlauskų
„Švogerių“ krašte daugiausia - Kazlauskų / Shutterstock nuotr.

Neretai sakoma, kad Lietuva – „švogerių“ ar giminių kraštas. Bent jau pavardžių paplitimo tendnecijos byloja, jog daugiausia „giminaičių“ šalyje turi Kazlauskai, Jankauskai bei Petrauskai.

Gyventojų registro tarnybos duomenimis, šių metų pradžioje populiariausios tarp vyriškų ir moteriškų pavardžių buvo Kazlauskas ir Kazlauskienė.

Taip pat labiausiai paplitusių vyrų pavardžių penketuke puikuojasi Jankauskas, Petrauskas, Stankevičius ir Vasiliauskas.

Pimosiose penkiose pozicijose – ir atitinkamos bendrakamienės moterų pavardės.

O štai šeštojoje vietoje atsiduria Žukauskas ir Paulauskienė, septintojoje – Butkus ir Žukauskienė. Aštuntoji vieta tenka Paulauskui ir Urbonienei, o devintoji – Urbonui ir Navickienei.

Populiariausių pavardžių dešimtuką vainikuoja Kavaliauskas ir Kavaliauskienė.

Palyginti su situacija prieš dvejus metus, labiausiai paplitusių vyrų pavardžių dešimtukas nepasikeitė. Nedideli pokyčiai pastebimi tik tarp moterų.

2010 m. populiaresnė buvo Kavaliauskienės pavardė nei Navickienės. Šiemet pastaroji iš dešimtos vietos pakylėjo į devintą.

Pagal pernai gimusių kūdikių pavardes dėliojasi kitoks lyderių dešimtukas. Tarp berniukų daugiausia gimsta Petrauskų, o tarp mergaičių – Stankevičiūčių.

Populiariausių kūdikių pavardžių sąraše atsiranda ir tokių, kurių nėra tarp suaugusiųjų.

Antroji vieta atitenka Jankauskui ir Petrauskaitei, o trečioji – Kazlauskui ir Kazlauskaitei. Beje, tai vienintelė pozicija dešimtuke, kai berniukų ir mergaičių pavardės sutampa.

Ketvirtoje vietoje atsiduria Ramanausko ir Butkutės, penktoje – Stankevičiaus ir Jankauskaitės pavardės. Šeštoje pagal populiarumą minimos Žukausko ir Navickaitės pavardės.

7–10 vietose atsidūrė Balčiūno, Vasiliausko, Urbono ir Pociaus bei atitinkamai Pociūtės, Rimkutės, Ramanauskaitės ir Balčiūnaitės pavardės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų