Pereiti į pagrindinį turinį

Teksase pastatytas rekordinis meduolių namas „uždirba“ pinigus ligoninei

Tradicions Club nuotr.

Kalėdinių meduolių mėgėjai iš Teksaso pastatė rekordinio dydžio meduolių namą, užregistravo rekordą ir dabar renka pinigus iš jo lankytojų, kad padėtų vietos ligoninei.

Patvirtindami seną tradiciją, kad Teksase visi daiktai didesni, būrys Brajano miestelio savanorių per kelias savaites pastatė rekordinio dydžio meduolių namą. Pagal „Gineso rekordų knygos“ taisykles visas tokio namo paviršius turi būti valgomas – iš meduolių ir ledinukų, taigi statybininkams Teksase prireikė beveik tonos sviesto, daugiau kaip 7 tūkst. kiaušinių, 3,5 t miltų ir 1,5 t rudojo cukraus. Be to, namas apklijuotas daugiau kaip 22 tūkst. ledinukų. Statybininkai-kulinarai privalėjo pastatyti didesnį namą, nei tas, kuris buvo pripažintas rekordiniu 2006 m. Minesotoje. Jo tūris buvo 37,5 tūkst. kubinių pėdų. Tai – maždaug 100 kvadratinių metrų gyvenamojo namo dydis.

„Šis namas yra didesnis nei 38 tūkst. kubinių pėdų – jis yra 39 200 kubinių pėdų – tai naujas Gineso rekordas“, – paskelbė „Gineso rekordų knygos“ atstovas Phillipas Robertsonas

Rekordinio meduolių namo statytojai, nepaisant sauso Teksaso oro, vis vien turėjo problemų, nes namas buvo pastatytas lauke.  

„Pastarąsias porą savaičių buvo gana drėgna, todėl turėjome pakeisti receptą, kad sumažintume skysčių“, – apie detales pasakojo projekto koordinatorius Michaelis Menchaca.

Jiems teko sumažinti sviesto, kad meduoliai būtų kietesni ir tvirtesni, be to, aplinkui prisirinko daugybė bičių, kurioms labai patiko saldus glajus, bet visa kita pavyko puikiai.    

Šį projektą parėmusi bendruomenė sunešė viską, ko reikėjo, – nuo smėlio ir stogo čerpių iki įrangos glajui gaminti – tai nuostabu“, – bendrumo jausmu žavėjosi P. Robertsonas.

Norintys apsilankyti rekordiniame meduolių name moka po tris dolerius, vaikai – po du. Taip jau pavyko surinkti daugiau kaip pusantro šimto tūkstančių dolerių naujam Šventojo Juozapo ligoninės Traumatologijos centrui. Beje, lankytojams ragauti namo negalima, vieną vienintelį gabalėlį gavo „Gineso rekordų knygos“ atstovas, kad įsitikintų, jog meduoliai tikri.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų