Pereiti į pagrindinį turinį

Tiltas tapo vertybe

2008-10-23 09:00
Tiltas tapo vertybe
Tiltas tapo vertybe / Vytauto Liaudanskio nuotr. Istorija: Klaipėdos geležinkelio stoties pėsčiųjų tiltas buvo pastatytas vokiečių iniciatyva Šilutės geležinkelio stotyje ir tik vėliau perkeltas į uostamiestį.

Senajam Klaipėdos geležinkelio stoties pėsčiųjų tiltui suteiktas kultūros vertybės statusas.

XIX a. pab. – XX a. pr. statytas senasis Klaipėdos geležinkelio stoties pėsčiųjų tiltas, esantis Priestočio g. Klaipėdoje, paskelbtas nekilnojamąja kultūros vertybe.

Sprendimas įrašyti tiltą į Kultūros vertybių registrą buvo priimtas spalio 21 d. vykusio Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos posėdžio metu.

Regioninio reikšmingumo senasis Klaipėdos geležinkelio stoties pėsčiųjų tiltas buvo pastatytas vokiečių iniciatyva Šilutės geležinkelio stotyje. XX a. 3-4 dešimtmečiuose buvo perkeltas į Klaipėdos geležinkelio stotį. Vertingomis pripažintos tilto konstrukcijos, laiptų maršai su metalinėmis laiptasijomis, metaliniais turėklais ir atramomis, medinių laiptų pakopos, medinių lentų tilto paklotas.

Atsižvelgiant į tai, kad gyventojams yra nesaugu vaikščioti per senąjį tiltą, šiuo metu pradėta naujojo pėsčiųjų tilto statyba, kuris bus tris kartus ilgesnis ir drieksis ne tik per geležinkelį, bet ir virš Priestočio gatvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų