Pereiti į pagrindinį turinį

Trys kandidatai, vienas vardas ir pavardė: kaip laimėti rinkimus?

2016-06-06 12:18
BNS inf.

Vasile Cepoi (Vasilė Čepojis), Vasile Cepoi ar ... Vasile Cepoi? – štai į kokį klausimą šį sekmadienį turėjo atsakyti rinkėjai Rumunijos šiaurėje esančiame Dregušenio kaime, kai buvo renkamas vietos meras.

Scanpix nuotr.

Trijų iš penkių kandidatų vardai ir pavardės balsalapiuose buvo tie patys.

Mero rinkimus laimėjęs Vasile, dabartinis šio 2 700 gyventojų turinčio kaimo meras, AFP sakė, jog yra tikras, kad jo bendravardžiai vylėsi būti supainioti su juo.

Kad užkirstų kelią bet kokiems neaiškumams, jis keli mėnesiai prieš rinkimus prie savo vardo ir pavardės asmens dokumente pridėjo „Lica“ („Lika“), kad „žmonėms būtų lengviau“ jį atskirti, sakė jis.

Galiausiai rinkėjai, regis, nė nedvejojo dėl to, kurio Vasile Cepoi nori savo meru ir perrinko Vasile Licą Cepoi ketvirtai kadencijai 82-iem proc. balsų.

„Esu tikras, kad žmonės balsavo puikiai žinodami faktus, – sakė jis. – Mano perrinkimas nebuvo atsitiktinis dalykas.“

Merijos pareigūnas Viorelis Munteanu (Viorelis Muntianu) prieš rinkimus sakė, kad tie trys kandidatai nėra giminaičiais. Cepoi – dažna pavardė tame regione, o Vasile – populiarus vyriškas vardas visoje Rumunijoje.

Vietos žiniasklaida kelė prielaidą, kad šis vardų sutapimas gali būti kitų partijų gudrybė, kad būtų išrinkti jų kandidatai. V.Munteanu savo ruožtu pasakė tik tiek, kad tos scenarijus „įmanomas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų