Pereiti į pagrindinį turinį

Tūkstantis metų, tūkstantis laivų

2008-12-04 09:00
Tūkstantis metų, tūkstantis laivų
Tūkstantis metų, tūkstantis laivų / Ingos Juodytės nuotr. Meistrams: entuziastai dar turi laiko atrasti originalią priemonę laivybai ar parengti istorinei regatai tikrą laivą.

Ateinančiųjų metų gegužę Vilniuje bus rengiama "Tūkstančio laivų regata", kurioje dalyvaus 1000 laivų. Sporto ir turizmo klubo "Neries regata" renginys skirtas kitąmet švenčiamam Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui.

"Neries regata" Vilniuje organizuojama kasmet trečiąjį gegužės šeštadienį. Renginyje dalyvauja šalies universitetų studentai, darbuotojai ir absolventai, taip pat kviečiama svečių ir iš užsienio universitetų.

Regatoje varžosi baidarės, kanojos, irklinės valtys ir net įvairiausi savadarbiai plaustai. Draudžiama dalyvauti tik motorizuotoms plaukimo priemonėms.

Tikimasi, kad ateinančiais metais regatą papuoš akademiniai ir vikingų laivai. Per regatą vyks komandų prisistatymai, geriausio komandos šūkio rinkimai, varžybos tarp universitetų komandų.

Renginio organizatoriai siekia sudominti visuomenę irklavimo sportu ir aktyviu laisvalaikiu. "Tūkstančio laivų regata" Vilniuje vyks 2009 m. gegužės 16 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų