Už aptarnavimą teiks prizą

Palangoje bus apdovanoti puikaus aptarnavimo konkurso nugalėtojai. Juos rinko kurorto maitinimo įstaigų duris daugiau nei mėnesį varstę nepriklausomi ekspertai.

Savivaldybės skelbtame konkurse, kuris buvo vykdomas vadinamuoju slaptojo pirkėjo principu, panoro dalyvauti dešimt kavinių ir restoranų. "Penkiuose iš jų nepriklausomi ekspertai lankėsi jau pernai, tačiau verslininkai ir vėl panoro pasitikrinti savo įstaigose teikiamų paslaugų kokybę. Kitos paraiškos buvo naujokų", – aiškino Palangos savivaldybės Ekonominės plėtros skyriaus vyresnioji specialistė Inga Juozapaitienė.

Įsilieję į paprastų klientų gretas slaptieji pirkėjai pagal iš anksto nustatytus kriterijus vertino padavėjų ir barmenų darbą – fiksavo, kaip lankytojai pasitinkami, aptarnaujami renkantis patiekalą, valgant, atsiskaitymo metu ir svečiams pakilus nuo stalo.

Ekspertai savo išvadose teigė, jog darbuotojai dažniausiai maloniai pasisveikina, tačiau žmonės pasigenda kvalifikuotų patarimų rinkdamiesi patiekalus iš valgiaraščio. Kartais lankytojai jaučiasi skubinami atėjus metui atsiskaityti, pasigenda mandagaus atsisveikinimo.

Pro slaptųjų pirkėjų akis nepraslydo ir kai kurių padavėjų, barmenų aprangos trūkumai. "Pasitaiko atvejų, kai darbuotojai pasirenka netinkamus aksesuarus. Klientai taip pat pastebi neprižiūrėtas rankas", – pažymėjo I.Juozapaitienė.

Vis dėlto savivaldybės darbuotoja įžvelgė naujų teigiamų tendencijų: "Pernai tarp konkurso nugalėtojų ir žemesnes vietas užėmusiųjų buvo nemažas atotrūkis. Galima sakyti, kad šiemet dalyviai žengė kone koja kojon".

Ekonominės plėtros skyriaus vedėja Irena Šatkauskienė įsitikinusi, kad konkurso tradiciją verta puoselėti. "Ši iniciatyva skatina verslininkus atkreipti dėmesį į aptarnavimo kokybę, o savivaldybė savo ruožtu paremia tuos, kurie siekia teikti aukšto lygio paslaugas. Ekspertų parengiamos analizės – puiki proga nemokamai išsiaiškinti, kokios yra stipriosios ir silpnosios įmonės pusės, kokius dalykus reikėtų tobulinti", – aiškino I.Šatkauskienė.

Pernai statulėlė už puikų aptarnavimą atiteko restoranui "Paradis Belge +32".

Šiųmečio konkurso nugalėtojai bus apdovanoti penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių