Už išskirtinį „Eden Rose“ deimantą aukcione tikimasi įspūdingos sumos

Dangiškas grožis už dangišką kainą. Niujorko aukcione parduodamas žiedas su retu rožiniu deimantu. Už jį tikimasi gauti nei daug, nei mažai – apie 10 mln. eurų. 

„Eden Rose“ – tai ne merginos vardas, o Pietų Afrikos deimanto, kuris netrukus bus parduodamas Niujorko aukcione, pavadinimas.  

„Tai – senas Pietų Afrikos deimantas. Spalvos šaltinis yra akmenyje esantis slėgis. Būtent tai suteikia rausviems deimantams spalvą – kuo didesnis slėgis akmenyje, tuo jis tamsesnis. Šiame akmenyje yra daug slėgio, o tai dar ypatingiau, nes rodo, kaip gerai šlifuotojai turėjo apdirbti akmenį, niekaip jo nepažeisdami dėl akmens slėgio“, – aiškino „Christie's“ aukcionų namų tarptautinio juvelyrikos skyriaus vadovas Rahul Kadakia. 

Deimantą visą savaitgalį galėjo apžiūrinėti visuomenė.  

„Jis buvo išpjautas tuo metu, kai dar nebuvo visų šiandien naudojamų technologijų – kompiuterių ir pjovimo mašinų. Jis buvo pjaustytas rankomis, todėl yra daug ypatingesnis“, – tikino R. Kadakia.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Už dangišką grožį – dangiška kaina.  

„Tikimės 10 mln. dolerių ir daugiau. Tai dešimties karatų intensyviai rožinis deimantas, kuris dar niekada nebuvo parduodamas“, – teigė vyras. 

Aukštos klasės spalvotųjų brangakmenių rinka klesti. Praėjusį mėnesį už 12,5 mln. eurų parduotas išskirtinis žiedas su ryškiai rožinės spalvos deimantu. Prieš porą metų už žiedą su prabangiu ryškiai rausvu deimantu atseikėti net 58 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių