Pereiti į pagrindinį turinį

Vapsvų medus


Rudens receptas

Kaunietė Irena Karalkevičienė kviečia moteris atsipalaiduoti nuo kasdienybės rūpesčių, pasikvietus pavakare į svečius kelias drauges poniškoms vaišėms, kurioms reikėtų pradėti ruoštis prieš savaitę.

Tirpios kavos,

tarkuoto juodojo šokolado,

cukraus,

96 laipsnių etilo spirito.

Kiekvienai viešniai į kavos puodelį įberti po šaukštelį tirpios kavos, tarkuoto šokolado, įpilti po šaukštelį spirito ir padėti prie puodelių šaukštelius ilgesniu koteliu (galima apsieiti ir su įprastais šaukšteliais). Tada degtuku padegti kiekvieno puodelio turinį, kuris turi liepsnoti tik 5 sek., nes antraip suanglės. Po to pilti karštą vandenį. Cukraus dėti pagal skonį. Šios kavos išorinis efektas garantuotas tada, kai kambaryje prietema ar išjungiama trumpam šviesa.

5 kiaušinių tryniai,

1 stiklinė cukraus pudros,

1 citrinos sultys,

vanilės esencijos,

200 g rektifikuoto 96 laipsnių spirito,

indelio saldaus kondensuoto pieno,

šaukšto medaus.

Trynius sutrinti su cukraus pudra, kondensuotu pienu, įspausti citrinos sultis, įdėti medų, kelis lašus vanilės esencijos. Į išsuktą masę po truputį pilti spiritą ir ilgai sukti, kad visi produktai tarpusavyje susijungtų. Gautą masę išdėlioti į nedidelius indelius ir padėti į šaldytuvą bent savaitei (juo ilgiau stovės šis mišinys, juo bus skanesnis). Šį mišinį galima paskaninti kapotais riešutais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų