Pereiti į pagrindinį turinį

Varžėsi mažieji čiuožėjai

2009-04-07 09:00
Varžėsi mažieji čiuožėjai
Varžėsi mažieji čiuožėjai / N.Jankausko nuotr.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas atgaivino žiūrovų susidomėjimą šia sporto šaka ir privertė naujomis akimis pažvelgti į būsimąsias ledo žvaigždes, savaitgalį demonstravusias savo pasiekimus ant Klaipėdos "Akropolio" ledo.

Šeštadienį ir sekmadienį "Akropolio" lankytojai stebėjo čiuožykloje šokusius vaikus. Čia vyko Klaipėdos "Akropolio" ledo taurės varžybos. Jose dalyvavo 103 jaunieji čiuožėjai iš Vilniaus, Kauno, Elektrėnų, Klaipėdos, Rygos ir Kaliningrado.

Jauniausi varžybų dalyviai, kurie pačiūžas mūvi vos metus, turėjo per dvi minutes parodyti, kaip išmoko pusės apsukimo šuoliuką, porą suktukų bei žingsnelius. Vyresni, iki 13 metų, sportininkai šoko kiek ilgiau ir turėjo atlikti daugiau bei sudėtingesnių figūrų.

Daugiausia apdovanojimų Klaipėdoje pelnė Latvijos sportininkai. Klaipėdiečiai džiaugėsi laimėję keturias antrąsias ir vieną trečiąją vietą.

Lietuvoje šokti ant ledo poromis čiuožėjai nemokomi. Iki paauglystės pasimokę čiuožti po vieną, vėliau porinio čiuožimo meno jaunuoliai mokosi užsienyje.

"Prisivilioti berniukus į dailiojo čiuožimo treniruotes labai sunku. Jie dažniau nori žaisti futbolą ar krepšinį, be to, berniukai turi mažiau pasiryžimo ir užsispyrimo", – guodėsi dailiojo čiuožimo trenerė klaipėdietė Edita Vonžodienė, kurios sūnus Laurynas savaitgalį rungtyniavo vyresniųjų berniukų grupėje ir laimėjo antrąją vietą savo amžiaus grupėje.

Iš viso būrio jaunųjų čiuožėjų berniukų ant čiuožyklos ledo žiūrovai pamatė vos aštuonis.

Pirmąsias profesionalumo pamokas ant ledo būsimieji ledo meistrai gauna būdami vos ketverių.

Savaitgalio varžybas pradėjo šešiametė klaipėdietė Gabrielė. Jos mama nesiskundžia, kad aštuonis kartus per savaitę dukrelę tenka vežti treniruotis čiuožti ir dar skubinti mergaitę į baleto bei gimnastikos pamokas. Gabrielė nuoširdžiai žavisi trenere ir tiki, kad varžybose geriausiai pasirodė tie, kam gerbėjai ant ledo numetė daugiausia minkštų žaislų. Gabrielei jų teko visas glėbys.

E.Vonžodienė džiaugėsi, kad jos auklėtiniai laimėjo penkias taures ir tikino, kad didžiąja dalimi už pergales vaikai ir ji pati turi būti dėkingi mažųjų čiuožėjų tėvams. "Tai ne tik didžiulių laiko sąnaudų reikalaujantis sportas, bet ir brangiai šeimai kainuojantis malonumas. Juk už viską, pradedant pačiūžomis ir baigiant atlygiu už čiuožyklos nuomą bei mokytojų algomis, tenka sumokėti jiems", – atviravo trenerė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų