Varžybose šachmatais žaidžiantis robotas sulaužė vaikui pirštą

Gal jau robotai kelia ranką prieš žmones?

Praėjusią savaitę Maskvos atvirajame šachmatų turnyre robotas šachmatininkas sugriebė už piršto savo septynerių metų varžovui ir jį sulaužė, pirmadienį pranešė Rusijos žiniasklaida.

„Robotas sulaužė vaikui pirštą, – Rusijos valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė Maskvos šachmatų federacijos prezidentas Sergejus Lazarevas. – Žinoma, tai blogai.“

Socialiniuose tinkluose išplatintuose vaizdo įrašuose matyti, kaip robotas paima vieną iš berniuko figūrėlių, o tada griebia jam už piršto, kai vaikas bando atlikti ėjimą.

Tuomet prie žaidėjų pribėga keturi suaugusieji, išlaisvinę berniuką iš mašinos gniaužtų ir patraukę jį nuo šachmatų lentos.

Pasak S. Lazarevo, šachmatų federacija šį robotą išsinuomojo. Jis anksčiau dalyvavo daugelyje renginių be jokių incidentų.

Maskvos šachmatų federacijos prezidentas sakė, kad berniukas kitą dieną vėl galėjo žaisti ir turnyrą baigė sugipsuotu pirštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bigcatwar

bigcatwar portretas
..nereikia intelekta apgaudineti...Bachuriuks is tewu usmoko,wa ir rezultatas ..

yja

yja portretas
matyt robotas gavo eilinę vakcinos nuo covid dozę, va ir neatlaikė organizmas, O jei rimtai tai gaila vaiko, neaišku kas ten užprogramuota buvo. Lengvai atsipirko

Cha-cha

Cha-cha portretas
Matyt robotas stipriai pralošinėjo vaikui - neatlaikė dirbtinis intelektas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių