Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros atostogų (kaime) pusryčiai


Vasaros patiekalas

VDU Kauno Botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė visada skuba, todėl siūlo labai greitai ir nesudėtingai paruošiamo, tačiau ypatingo skonio patiekalą.

Miltiniai blyneliai su ką tik rinktomis trintomis žemuogėmis

Atsikelti vasaros rytą ir, kol vaikai dar miega, išbėgus į miško pievelę pririnkti stiklinę žemuogių (viena kita mėlynė skoniui irgi nepakenktų), sutrinti su cukrumi.

Tešla miltiniams blyneliams labai paprasta: miltai, vanduo, truputį druskos, keturi kiaušiniai (jei yra laiko, trynius atskirti, baltymus atskirai išplakti). Iš biochemikės nesitikėkite tikslaus recepto, kiekvieną kartą – nepakartojamas ekspromtas. Užpilti reikiamą kiekį vandens ant miltų, sudėti kiaušinių trynius, išplakti su mentele, į masę įberti žiupsnelį druskos ir sudėti plaktus baltymus. Kepti įkaitusioje keptuvėje ant aliejaus – jei keptuvė bus pakankamai karšta, blyneliai gražiai iškils ir apskrus.

Trintų žemuogių su grietine geriau nemaišyti, bet ant karšto blynelio galima uždėti kartu... Skanaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų