Žalių burokėlių salotos
Sudėtis: tarkuotas vidutinio dydžio žalias burokėlis, pusės didelės citrinos sultys, du šaukštai smulkiai pjaustytų salierų lapų, po šaukštelį saulėgrąžų, sezamo sėklų, šaukštelį susmulkintų graikinių riešutų, šaukštas mėgiamo aliejaus, pusė šaukštelio cukraus arba medaus.
Paruoštas salotų dalis, išskyrus graikinius riešutus, sudėti į vieną indą, sumaišyti. Papuošti smulkintais graikiniais riešutais.
Šviežių daržovių salotos
Produktų sudėtis: pusė gūžės Pekino salotos, šviežias agurkas, du vidutinio dydžio pomidorai, šaukštas smulkiai supjaustyto poro, pusė supjaustytos vidutinio dydžio raudono svogūno ropelės.
Padažo sudėtis: pusės didelės citrinos sultys, šaukštas alyvuogių aliejaus, pusė šaukštelio cukraus arba medaus, po žiupsnelį rozmarino, mairūno, baziliko, salierų lapų, krapų, šaukštas smulkinto graikinio riešuto. Sumaišius sudėtines padažo dalis, reiktų ne iš karto užpilti ant supjaustytų daržovių, o palaikius bent pusvalandį. Tuomet salotų skonis bus pikantiškesnis.
Šių receptų autorė - kaunietė Zeta Štarkevičienė, vadovaujanti sveikais patiekalais garsėjančiai kavinei „Suara". Svarbu ne tik tai, kad šios salotos yra naudingos organizmui, bet ir labai skanios bei greit paruošiamos. Žodžiu, pasižymi tomis patiekalų savybėmis, kurias vertina dauguma šeimininkių.
Naujausi komentarai